QSO amb les illes Comores

 

Avui, l’estació EA3FHP ha contactat amb D64K de les Illes Comores. El comunicat s’ha fet a 28.470 kHz. i el senyal real de recepció de l’estació D64K a Catalunya a les 15:22 UTC era de 59 amb una mica de QSB. També cal destacar que l’estació EA3FRI va contactar amb aquestes illes amb només 15 W. de potència però ajudat per una antena cúbica monobanda de quatre elements per a la banda de 10 m. Aquesta expedició DX ha estat activa des d’aquesta illa del 8 al 21 d’agost de 2012.

“Les Comores són un estat insular africà situat a l’extrem septentrional del canal de Moçambic, a l’oceà Índic, entre el nord de Madagascar i el nord de Moçambic. El país consisteix en tres illes volcàniques: Grande Comore o Ngazidja, Mohéli o Mwali, i Anjouan o Nzwani, mentre que l’altra illa de l’arxipèlag, Mayotte, continua depenent de França tot i que és reclamada pel govern de les Comores. La capital és MoroniLes Comores van ser una colònia francesa (des de 1841), obtingueren la independència l’any 1978 i esdevingueren una república islàmica federal fins l’any 2002. L’illa de Mayotte, la més meridional de l’arxipèlag, es va estimar més continuar sota govern francès.”