Dijous es posarà en funcionament un reemissor al Conflent que permetrà rebre els canals de ràdio i televisió de la CCMA

Aquest dijous es posarà en funcionament un reemissor al Conflent que permetrà veure i escoltar la programació de la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) en aquesta comarca.

La Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent inauguraran l’antena, de televisió i ràdio, el 13 de febrer. La situació dels mitjans audiovisuals en català a la Catalunya del Nord és precària. Fins ara, la comarca del Conflent no rebia els canals en català.
Aquesta antena permetrà que els ciutadans de la zona puguin veure els canals de la televisió i ràdio pública catalana. Directament se’n beneficiaran 8.000 habitants i, a través dels repetidors que s’instal·laran aviat a la comarca, es cobrirà una zona habitada per més de 16.000 persones.

El Casal del Conflent convida a una roda de premsa el 13 de febrer a les 11.30 al seu local, carrer d’Aragó 18, a Prada, per anunciar la posada en servei d’aquest reemissor per rebre els canals catalans al Conflent. Des de fa deu anys, aquesta comarca era privada de la recepció dels canals catalans. La Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent s’han associat per reparar aquesta injustícia, el Rosselló, el Vallespir, la Cerdanya i el Capcir reben aquests canals. La Plataforma per la Llengua i el Casal del Conflent també firmaran un acord de col·laboració per organitzar accions a favor de la llengua catalana a Conflent.

Font: Casal del Conflent