Dia Mundial de la Ràdio 2022

Feliç Dia Mundial de la Ràdio.

L’any 2011 va ser proclamat pels Estats membres de la UNESCO i adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2012 com a Dia Internacional. El 13 de febrer es va convertir en el Dia Mundial de la Ràdio.

La ràdio és un mitjà poderós per celebrar la humanitat en tota la seva diversitat i constitueix una plataforma per al discurs democràtic. En l’àmbit mundial, la ràdio continua sent el mitjà més consumit. Aquesta capacitat única d’arribar al públic més ampli significa que la ràdio pot donar forma a l’experiència de diversitat d’una societat, erigir-se en un escenari perquè totes les veus puguin parlar, ser representades i escoltades. Les emissores de ràdio haurien de donar servei a comunitats diverses, oferint una gran varietat de programes, punts de vista i continguts, i reflectir la diversitat d’audiències en les seves organitzacions i operacions.

La ràdio continua sent un dels mitjans de comunicació més fiables i utilitzats del món, segons diferents informes internacionals. Així, el tema de l’edició 2022 del Dia Mundial de la Ràdio està dedicat a “Ràdio i confiança”.