Mor el radioaficionat, tècnic de so i muntador musical Ramon Lluís (EA3CXG)

La setmana passada va morir el tècnic de so i radioaficionat Ramon Lluís i Corominas, EA3CXG. El seu funeral es va fer al Tanatori de Sabadell el passat divendres 18 de març.

Ramon Lluís i Manel Sorribas són els qui, a finals de 1979, van tenir la idea de crear L’altra ràdio de Ràdio 4, un espai dedicat, inicialment, a la ràdio-afició. Els dos, a més de ser tècnics de so de RNE, eren radioaficionats i van contactar amb els radioaficionats Manel Domínguez i Amadeu Sala que van posar en marxa el programa el gener de l’any 1980.

Amb Ramon Lluís vam fer moltes edicions de L’altra ràdio al control de so als estudis del Passeig de Gràcia 1 de Barcelona, i ell és qui va triar la sintonia que obre el nostre programa. A RNE Ramon Lluís va fer molts programes, entre els quals destaca La Bisagra de Xavier Sardà. També va treballar com a muntador musical a Televisió Espanyola. Posteriorment, va treballar a COM Ràdio. Com a radioaficionat, Ramon Lluís era un dels grans practicants del DX, contactes a llarga distància.

Font: Cinto Niqui. Doctor en Ciències de la Comunicació. Professor universitari a UAB, URL i UOC. Director de “L’altra ràdio” de Ràdio 4 (RNE). Periodista especialitzat en rumba, salsa i jazz llatí.