Dia: 27 de gener de 2024

EA3FHP, especialista en modes digitals

EA3FHP emet en tots modes digitals i en especial en FT4. A causa del gran avantatge que suposa realitzar comunicats (QSOs) en sistemes digitals, actualment no utilitza quasi mai la fonia a les bandes d’HF i molt menys l’obsoleta, antiquada i extingida telegrafia.

El mode digital FT4 presenta molts avantatges per als radioaficionats. A continuació, es detallen alguns dels avantatges més rellevants:

1. Velocitat de transmissió ràpida: Amb una durada de transmissió de només 7 segons, l’FT4 permet una comunicació molt ràpida en comparació amb altres modes digitals. Això és particularment útil en situacions en què el temps és un factor crucial, com ara en els concursos de radioaficionat.

2. Més resiliència a condicions de propagació desfavorables: l’FT4 està dissenyat per funcionar de manera efectiva en condicions de propagació adverses on els senyals es veuen afectats per la ionosfera. Els algoritmes de l’FT4 ajuden a superar aquestes dificultats i permeten un intercanvi de dades més fiable, fins i tot amb senyals molt febles i fent servir potències molt baixes amb antenes senzilles o de poc rendiment.

3. Consum d’energia eficient: l’FT4 fa servir tècniques de modulació i transmissió eficients, presenta un consum d’energia més baix en comparació amb altres modes digitals. Això pot ser avantatjós especialment en situacions en què l’alimentació és limitada, com ara a les expedicions de radioaficionats.

4. Fàcil de configurar i utilitzar: l’FT4 ofereix un format simplificat i una sincronització ràpida, la qual cosa facilita la configuració i l’ús. A més a més, diversos programes i aplicacions ofereixen suport per a l’FT4 i proporcionen configuracions predefinides per a facilitar-ne l’ús.

EA3FHP fent contactes amb FT4 a la banda de 10 m.