Dia: 1 de Juny de 2024

Dia de la dalla

El diumenge, 2 de juny de 2024 se celebra el dia de la dalla als Hostalets d’en Bas. Una diada que commemora els sistemes de sega tradicional i el patrimoni rural de la Vall.

  • A les nou del matí esmorzar de pagès i l’obertura de la fira artesana. El concurs de dalla començarà a les onze, on podrem veure i practicar una feina que si bé era habitual en el passat, ja no la trobem en els nostres camps.
  • A les onze, podrem aprendre a destil·lar plantes aromàtiques al davant del local social amb un taller que ens porta Guillem Arribas. A continuació, el biòleg Guillem Mas ens parlarà del projecte Prats Vius a l’església del poble, on podrem aprendre a conservar els prats seminaturals.
  • Entrada la tarda, l’esbart Marboleny farà una actuació de dansa tradicional a la Plaça. A les dues, tindrà lloc el dinar al local social dels Hostalets, que acabarà amb l’entrega de premis del concurs de dalla. Finalment, l’enginyer agroalimentari Miquel Vilarrasa ens presentarà el desplegable del projecte del PNZVG per millorar la biodiversitat dels prats de dall a partir recol·lectar llavors i sembrar-les a nous prats.