Receptors d’HF a distància

Antenes de Castellet i la Gornal (Alt Penedès)

Receptor d’HF i VHF accessible per internet. Primer us heu de registrar i després tindreu accés al receptor per a poder sintonitzar-lo i escoltar tot el que vulgueu.

  • Lloc: Castellet i la Gornal (Alt Penedès)
  • Receptor: ICOM PCR-1000
  • Antena: OB16-3

EA3HCY i EA3BKI són els responsables de la instal·lació d’HF d’aquest receptor a prop del país del cava. No és l’únic receptor que hi ha, si mireu la llista del menú “receivers” de GlobalTuners us podreu connectar a altres receptors del món.

A part de Castellet i la Gornal (Penedès HF2), a GlobalTuners s’hi troben més de 50 receptors situats a diversos països del món i amb la capacitat de rebre moltes altres freqüències. Catalunya ja disposa de tres receptors, el del Ràdio Club la Salle (Barcelona) i els del Penedès HF i HF2.

Amb el segon equip penedesenc es pot escoltar tota la banda d’HF, VHF i UHF de 0 a 1.300 MHz i en els modes AM, FM, USB, LSB i CW. Dins d’aquesta franja de freqüències es reben les emissions internacionals d’estacions de tot el món, radiofars, radioaficionats, comunicacions aeronàutiques, informació meteorològica, tèlex, satèl·lits, senyals radioastronòmics, “Projecte Jove de la NASA”, etc.