Nou mode digital: ÒPERA

Mode digital ÒPERA.

El nou mode digital ÒPERA va ser creat per Graham (G0NBD), com una forma de proporcionar transmissió de dades des de les estacions que només tenien la capacitat d’operar en CW (Telegrafia).

Fins ara, tots els modes de dades digitals requereixen la modulació de la portadora de transmissió, ja sigui per canvis de freqüència, fase o amplitud. Aquest mode utilitza només els estats d’encès/apagat de manipulació i permet arribar a tot el món amb potències extremadament baixes com, per exemple, 100 mW. A la part esquerra de la imatge podeu veure diferents estacions rebudes a la freqüència de 10.135 kHz. banda de 30 metres, una d’elles d’Austràlia, VK2DGH, emetent només amb 5 watts de potència. (Descàrrega del programa OPERA fent clic aquí)

(Feu clic a la imatge per a ampliar-la i veure-la millor)