HamQTH en català i amb domini .cat

HamQTH en català i amb domini .cat

En Petr, OK2CQR ha publicat la nova versió de la seva pàgina HamQTH http://hamqth.com i ara ja està traduïda també en català. Ara està disponible en 11 idiomes: a més del català, en aquests moments, està en txec, danès, neerlandès, anglès, finès, francès, alemany, portuguès, rus i castellà.

HamQTH va ser creat el 2011 per en Petr arran de desavinences amb QRZ.com, quan aquesta web va començar a “vendre” la informació continguda en els seus servidors. Personalment no sé si és cert, però hi ha força comentaris al respecte. Gràcies a la sensibilitat d’OK2CQR respecte que la web fos en multi-idioma, a finals d’aquell any, ja el vam tenir també en català (entre d’altres).

La nova versió d’aquest cercador de radioaficionats ha millorat molt l’estètica i accés a les dades de les estacions registrades, afegint al mateix temps força noves opcions: disseny per part de cada estació de la imatge de capçalera del seu perfil, la secció “quant a mi” (perfil de l’usuari) il·limitada, millores tècniques en la cerca dins la bitàcola de contactes, una opció que mostra l’activitat al DX Clúster (sigui publicant o sent publicat), entre altres coses.

Parlant del DX Clúster: el DX Clúster que ens apareix (sempre que hàgim entrat amb usuari i contrasenya) pot ser configurat amb diversos colors, basant-se en la bitàcola individual carregada, si apareixen nous països, bandes i/o modes.

De fet l’apartat de configuració per a la nostra estació és molt complet.

Cal remarcar que en Petr expressa el seu compromís de no vendre informació i també de no modificar informació ni censurar cap perfil d’usuari i que deixa a decisió de cada usuari si les informacions seran públiques o restringides a la consulta d’usuaris registrats.

Si us cal comentar-me dubtes, errors o noves propostes sobre traduccions, a més de fer-ho directament, també podeu fer servir el fòrum de http://ham.cat, a la secció de “software”.

També podeu entrar amb el domini http://hamqth.cat/

Font: EB3MA (Salvador)

HamQTH_2015_03_10