Santpedor acull la segona trobada de radioaficionats

 

El passat dissabte 16 de gener de 2016, una cinquantena de persones han pres part a la trobada de radioaficionats que s’ha desenvolupat a Santpedor. Es tracta de la segona agermanada organitzada per l’Associació de Radioaficionats de Catalunya (ARC) amb seu a Santpedor. Els participants van prendre part en una matinal divulgativa al voltant dels radioaficionats i de les activitats que es desenvolupen a Catalunya.
La segona agermanada va reunir radioaficionats provinents d’arreu del país i del Principat d’Andorra. El programa d’actes va consistir en un esmorzar i la presentació de la 27a edició del concurs Comarques Catalanes que tindrà lloc el pròxim mes de setembre. Aquest concurs ha estat organitzat durant 25 anys pel Ràdio Club Auró i ara s’ha traspassat l’organització a l’Associació de Radioaficionats de Catalunya (ARC).
La trobada també va servir per analitzar el moment actual d’aquesta pràctica que, a Catalunya, compta amb prop de 8.000 llicències de les 30.000 de les que funcionen actualment a tot l’estat espanyol. Al voltant d’aquesta afició s’hi troba una passió per les radiocomunicacions a partir de l’experimentació.
L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, va donar la benvinguda al conjunt de participants en la trobada, encapçalada pel president de l’Associació Radioaficionats de Catalunya, el santpedorenc Joan Peramiquel, que és també vicepresident de la Federació Catalana de Radioaficionats a la qual pertany la recentment creada associació que agrupa els radioaficionats de Catalunya. – Font: manresainfo.cat
Agermanada Radioaficionats 2016

Els radioaficionats dinant en un restaurant de Santpedor (Bages)