Afició o competició malaltissa?

 

Un radioaficionat que avui activava un vèrtex geodèsic ens ha expressat el seu malestar per les males pràctiques d’un grup de radioaficionats.

Ha explicat que tenia anunciats a la pàgina web del diploma, dos vèrtexs, el VGB-100 pel dissabte 30 d’abril de 2016 i el VGB-011 pel diumenge 1 de maig de 2016. El dissabte no el va activar a causa de la pluja. Per tant, va decidir activar el VGB-100 avui diumenge 1 de maig. Quan ha arribat al lloc s’ha trobat amb uns altres radioaficionats que l’estaven activant però no el tenien anunciat. Ha marxat i ha decidit activar l’altre, concretament el VGB-011 i s’ha trobat amb la sorpresa que aquest vèrtex ja l’havien activat ahir els mateixos radioaficionats sense tenir-lo anunciat.

Cal recordar que si un radioaficionat anuncia un vèrtex i l’activa un radioaficionat diferent, a aquest últim no li validaran, ja que té prioritat la persona que l’ha anunciat primer. No entenem per què passen aquestes coses. La ràdio només és una simple afició per a divertir-se i no per a perjudicar a altres radioaficionats. Tampoc no entenem per què el vèrtex VGB-011 ha estat validat quan les bases del diploma diuen molt clarament això:

“A los expedicionarios que utilicen los anuncios se le garantizará que, desde la fecha de publicación del anuncio y hasta la fecha prevista anunciada, ningún otro expedicionario podrá activar dicha referencia. En el caso que otro expedicionario trabaje esa referencia entre la fecha del anuncio y la fecha prevista, esa actividad no será validada.
El mal uso de esta “reserva” de las referencias, conllevará una advertencia por parte del comité DVGE hacia el expedicionario. La reiteración en estas malas prácticas podrá ser sancionado como establece la norma 22ª.”

És molt lamentable i vergonyosa l’actuació d’aquest grup, ja que malmet la bona imatge del col·lectiu de radioaficionats. Esperem i desitgem que no passin més aquests fets tan lamentables i demanem diàleg, amistat i companyonia.

Queixa