Els radioaficionats i l’anticatalanisme

 

Els radioaficionats són força desconeguts per la societat i sempre han volgut fer creure que és un col·lectiu que no opina mai de política ni de cap altre tema, cosa totalment falsa. Els radioaficionats que expressen les seves idees mitjançant la ràdio sempre són criticats pels altres, argumentant que la ràdio ha de ser neutral i s’ha de mantenir allunyada de la política i de les opinions personals. Inclús s’ha arribat a dir que són uns “mals radioaficionats” pel fet de mostrar senyeres, siguin estelades o no, en les seves activitats de ràdio.
.
D’altra banda també hem de dir que aquest col·lectiu ha estat i és molt espanyolista, inclús a la nostra comarca, i es nega sempre a mostrar la seva “catalanitat” davant del món. Només cal comprovar que, en un conegut cercador d’indicatius de radioaficionat, la majoria o quasi tots mostren la bandera espanyola i “Spain” en comptes de substituir-la per la senyera catalana i Catalonia o Catalunya.
 
.
Alguns exemples:
.
  • Molts radioaficionats són socis d’una coneguda associació estatal que no ens representa gens, no ens sentim identificats i no fa cap gestió per controlar i eliminar els insults i atacs contra Catalunya que escriuen els socis en el seu fòrum. No s’adonen que amb la seva quota de soci estan mantenint tot això i en canvi hi simpatitzen i no es donen de baixa. És totalment incomprensible i il·lògic.
  • Amb motiu de la consulta popular no referendària del 9 de novembre de 2014 (el 9N) es va demanar l’indicatiu especial EG3CWV (Catalans Want to Vote) a la “Jefatura Provincial de Inspección de Telecomunicaciones de Barcelona” el qual va ser autoritzat per vint dies. L’actitud de molts radioaficionats catalans i espanyols va ser vergonyant, es van dedicar a boicotejar l’activitat provocant interferències quan es transmetia, amb comentaris i greus insults tant per ràdio com als diversos “clústers” on s’hi anuncien les activitats. Un radioaficionat de Catalunya va qüestionar la legalitat de l’autorització i va presentar una denúncia a la “Jefatura Provincial de Inspección de Telecomunicaciones de Barcelona” la qual, òbviament, no va prosperar.
Alguns d’aquests radioaficionats anticatalans es dediquen a enviar i molestar constantment enviant correus, tuits, telegram, WhatsApp, missatges SMS als radioaficionats que defensen les seves idees mitjançant la ràdio.
.
A aquests radioaficionats que es queixen cada vegada que expressem una opinió política els preguntaríem:
.
  • Què farien si detinguessin el seu fill per haver expressat una opinió mitjançant una metàfora totalment inofensiva?
  • Què farien si detinguessin el seu fill per haver posat unes absurdes urnes de cartó per poder votar democràticament?
  • Què farien si detinguessin el seu fill per haver penjat una senyera estelada totalment legal i inofensiva?
Es quedaríem asseguts al sofà mirant la televisió i “passant de tot”? Si fos el seu fill segur que no es quedarien de braços plegats. No s’hi val a dir: “això no té res a veure amb els radioaficionats” o “manteniu la política allunyada de la ràdio”.
 
Aquest espanyolisme, falta de respecte i anticatalanisme que mostren els radioaficionats en general i en particular els d’Osona, demostra que ja estan d’acord amb aquesta pèssima situació que genera l’estat espanyol que també afecta la nostra afició anomenada incorrectament “radioafició”.
 
No demanem res de l’altre món. Només demanem respecte, respecte i respecte i llibertat de pensament, i perquè no, més implicació en el moment de defensar-nos dels atacs de l’estat espanyol i defensar més “els productes de proximitat”, les associacions, els diplomes, els concursos, les activitats, etc. de casa nostra, i de passada promocionar la nostra nació, Catalunya, i la nostra catalanitat arreu del món.
democracia