Exposició “La Nostra Ràdio”, 90 anys d’aparells de ràdio

 

Exposició gràfica i participativa a la Casa Orlandai. Del 13 de febrer al 5 de març del 2017.

“La Nostra Ràdio” pretén apropar-nos a l’evolució dels aparells de ràdio en un recorregut de 10 dècades, on la tecnologia i el disseny dels receptors han anat de la mà dels esdeveniments socials. Alhora vol retre un homenatge a tots els vells i nous aparells que ens han fet companyia a les nostres famílies i llars. Vol rescatar de l’oblit, tots i cadascun dels aparells que han significat en la nostra vida. Convidem a participar a tothom a recuperar-los físicament i mostrant-nos-els, junt amb els sentiments i emocions que els envaeixen.

Pots participar aportant un parell de fotografies fetes amb la mateixa càmera del mòbil, acompanyant-les d’un petit escrit, explicant-nos les emocions que has sentit en tornar-los a veure i recuperar, així com els records que t’han desvetllat.

Aquesta informació (imatges i text), si vols que la mostrem, l’has d’enviar al correu electrònic activitatsurbbll@gmail.com abans del 15 de gener de 2017. Amb aquest material gràfic es construirà la “La nostra ràdio. 90 anys d’aparells de ràdio”, segona part de l’exposició. Tots els que hi participeu obtindreu gratuïtament un catàleg de l’exposició, junt amb tots els vostres aparells fotografiats i memòries.

Activitats al voltant de l’exposició “La Nostra Ràdio”

Dilluns dia 13 de febrer de 2017
Commemoració del Dia Mundial de la Ràdio
19:30 / 20:00 – Presentació de l’exposició “la Nostra Ràdio”. Presentació de les activitats complementàries de l’exposició i futures activitats relacionades. Amb Javier González Ruiz, (EA3HEU), Eduard Garcia-Luengo, (EA3ATL).

20:00 / 20:30 – Presentació del dia Mundial de la Ràdio. Cinto Niqui, presentador de Ràdio 4 i professor universitari.
20:30 / 21:00 – Recorregut per l’actualitat de la ràdio pública i privada. 20 anys de l’edició de la “Guia de la Ràdio”. Lluís Segarra, realitzador i director de la “Guia de la Ràdio”.

Dimecres dia 15 de febrer de 2017
19:00 / 19:30 – Visita guiada a l’exposició. Grup limitat.
19:30 / 20:15 – L’ona curta (OC) i la ràdio digital (DAB+ i DRM). Francisco Rubio, president d’honor de l’Associació DX Barcelona.
20:15 / 21:00 – Les ràdios lliures i la ràdio en la postguerra. Cinto Niqui, presentador de Ràdio 4 i professor universitari.

Dissabte dia 18 de febrer de 2017
11:30 / 12:00 – Visita guiada a l’exposició. Grup limitat.
12:00 / 13:00 – La ràdio a Internet. Taller de ràdio per a famílies.
Us agradaria ser informadors? Veniu a fer de periodistes i conèixer la ràdio per dintre.

la-nostra-radio-90-anys-daparells-de-radio