El Telegram supera de bon tros al WhatsApp

 

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània gratuïta i feta amb programari lliure que permet enviar i rebre missatges a través d’Internet. Permet crear grups i enviar imatges i vídeos. Un dels seus objectius és proveir molta més privadesa i seguretat en comparació amb altres aplicacions similars. Ha estat desenvolupat pels germans Nikolai i Pavel Durov, els creadors de la xarxa social VK.

Amb cent milions d’usuaris, actualment és el tercer client de missatgeria mòbil pel que fa a nombre d’usuaris al món. Telegram és una aplicació de programari lliure, que pot ser modificada per la comunitat, pel que existeixen clients oficials per als sistemes operatius mòbils Android i iOS, i també per a ordinadors, així com versions per executar en el navegador

 • Tots els missatges són encriptats i hi ha la possibilitat d’autodestrucció al cap d’un temps determinat de missatges i xats secrets.
  Permet enviar i rebre tota mena d’arxius i documents.
  Està basada en el núvol, per tant es pot accedir als missatges des de qualsevol dispositiu.
  Té un servei molt ràpid donat per la distribució de servidors escampats per tot el món.
  És una aplicació parcialment de codi lliure i gratuïta, sense anuncis.
  No té límit quant a la quantitat de dades que es poden enviar.
 • Permet esborrar els missatges després d’haver-los enviat, sense límit de temps i el destinatari no els veurà mai.

El WhatsApp vol implantar ara aquesta opció (ha copiat la dea del Telegram) però amb la diferència que els missatges enviats tindran un límit de temps molt curt per a eliminar-los.

Sense dubte, el Telegram supera de bon tros al WhatsApp tant amb prestacions com amb seguretat i privadesa.