En legítima defensa

En legítima defensa.

Des de fa uns dies, el radioaficionat amb indicatiu EA3***, està emetent en telegrafia missatges curts anunciant la República Catalana. Les reaccions en contra d’aquestes emissions no s’han fet esperar. En un conegut fòrum s’hi expressen opinions, amenaces i insults en contra d’aquestes emissions que, hem de dir, són perfectament legals. Alguns d’aquests radioaficionats estan disposats a tot, fins i tot enviar-li correus electrònics i denunciar un fet que és legal i legítim. El radioaficionat EA3*** es va trobar cotxe sospitós aparcat davant de casa seva i quan el va veure, va marxar a tota velocitat amb els llums apagats. Sospitem que el senyor d’aquest cotxe, que l’anomenarem “radioaficionat obsessionat” estava comprovant si les emissions sortien del domicili del radioaficionat en qüestió, EA3***.
Sabem qui és el senyor del cotxe sospitós, el “radioaficionat obsessionat”, és el mateix que altres vegades ja ha anat a “visitar” altres radioaficionats. Aquí tenim alguns casos:

– El “radioaficionat obsessionat” va amenaçar de publicar el número de telèfon fix d’un radioaficionat d’Itàlia que habitualment emet a la freqüència de 14.195 USB amb l’argument gens vàlid que en aquesta freqüència no s’hi pot emetre, ja que està reservada als contactes internacionals (DX) segons els Pla de Bandes de la IARU. Això no és cert. La IARU no és cap autoritat, només és la federació de les associacions estatals de cada país i les seves normes no afecten els radioaficionats en general, en tot cas, només afectarien els seus socis. El “radioaficionat obsessionat” desconeix que aquest el Pla de Bandes no són normes d’obligat compliment, només són recomanacions i per tant no s’han de complir. Emetre a la freqüència de 14.195 és perfectament legal i ningú no ens pot obligar a canviar de freqüència. Els radioaficionats només estem obligats a complir el reglament publicat al BOE (Ordre IET/1311/2013, de 9 de juliol, pel que s’aprova el reglament d’ús del domini públic radioelèctric per radioaficionats, BOE núm. 166, de 12.07.2013) però no hem de complir normes d’associacions privades i molt menys si no som socis.

– El “radioaficionat obsessionat” va anar al domicili d’un altre radioaficionat, li va tirar un petard d’alta potència i li va enganxar a la porta una etiqueta on deia “portadora no” (interferències no). El “radioaficionat obsessionat” s’inventa una nyepa dient que ha comprovat que des d’aquest domicili s’emeten interferències (cosa totalment falsa) però en fer córrer la mentida entre tots els seus amics i gran part del col·lectiu això es va estenent ràpidament i provoca que la gent es cregui les mentides del “radioaficionat obsessionat”. No és la primera vegada que ho fa.

– El “radioaficionat obsessionat” exerceix de “policia de les ones”, vigila constantment a tots els radioaficionats ficant-se allà on no el demanen. Realment està molt obsessionat amb la seva afició i faria qualsevol cosa irregular per guanyar un concurs o sortir a les posicions més altes dels rànquings. Lamentable, deplorable i penós. Que un radioaficionat estigui disposat a fer aquestes ximpleries per una simple afició demostra que, com a persona humana, no val res.

No volem mai més persecució, pressions, intromissions, assetjament, visites, amenaces, insults i agressivitat per part d’alguns radioaficionats. Mai més! Només demanem que es respectin les nostres opinions. És molt fàcil, només és qüestió de voluntat. Ens sentim avergonyits del nostre propi col·lectiu i ja no en volem formar part. Perdoneu, però algú ho havia de dir!

Etiqueta que es va trobar enganxada a la porta de casa seva un radioaficionat perseguit per les seves idees.