Catalanofòbia en el col·lectiu de radioaficionats

Hem rebut aquest missatge electrònic d’un radioaficionat que s’amaga sota el nom de ToniEA3. No volíem respondre perquè no s’ho mereix, ja que ens insulta, ens maltracta i no ens respecta, però al final hem decidit fer-ho. (Missatge original amb les faltes d’ortografia corregides)

L’altre dia a la fira MercaHam us vaig veure discutir del tema que tantes hores us ocupa, que si un estat nou, que si una entitat nova. Sincerament, em vau fer passar vergonya pels altres. No enteneu res del que és la ràdio. Ara veig en aquest web que s’ha fet una divulgació de la república bananera a través de les ones, i dieu que és legal i “tal i qual”.

Doncs bé, si voleu barrejar política i ràdio, per més que fos legal, us equivoqueu. La ràdio és per a fer amics, no per a evangelitzar, és per fer grup d’una afició comuna, no per dividir. No enteneu res, potser perquè al vostre cap no hi entra més que radicalisme i feixisme, i això ocupa tant que el veritable esperit de la ràdio no hi cap. I de fet no hi és al vostre discurs. Vergonya pels altres, sense més, la vergonya del món de la ràdio.

Jo naturalment condemno qualsevol persecució, i veig malament les accions que han pres contra vosaltres, però també us dic que no anireu enlloc, que cap entitat de ràdio us recolzarà i que aquest joc de nens que són les vostres QSL’s no són més que el “quiero y no puedo” d’un grupet de radicals sense res al cap que tingui res a veure amb la ràdio de veritat. La majoria de radioaficionats catalans som i serem de la URE, perquè és l’entitat que ens representa, ens defensa al món i en definitiva és la nostra.
Salutacions. | ToniEA3

********************

-No podem acceptar que qualifiquis Catalunya de “república bananera”, ja que estàs insultant els 7.522.596 habitants la nostra nació, Catalunya.

-Si hi ha radioaficionats que utilitzen la ràdio per fer difusió a tot el món de la cultura catalana, la nostra llengua, la nostra nació i les reivindicacions, com per exemple el referèndum, o demanar que l’ARRL reconegui Catalunya com a entitat DXCC, és un fet molt respectable, legítim, legal i democràtic i, si no hi estàs d’acord, t’has de limitar a respectar-ho i no a insultar a tort i a dret dient-nos que som radicals, feixistes i evangelitzadors.

-D’altra banda la teva ignorància et fa dir moltes coses errònies. L’associació de radioaficionats que tant admires, adores i defenses sempre ha tingut una minoria de socis. En l’època daurada de la ràdio, els anys 80 i 90, va arribar a tenir un màxim de 20.000 socis i el total del cens de radioaficionats era de 50.000, per tant, només el 40% de radioaficionats eren socis de la ***, una minoria. En l’actualitat només té 8.000 socis aproximadament i el cens actual de radioaficionats és de 30.000, és a dir, només un 26% dels radioaficionats són socis d’aquesta associació que no ens ha representat mai i que, tornem a recordar-ho, en el seu fòrum s’hi escriuen coses en contra de Catalunya i els radioaficionats catalans, es prohibeix el català i s’elimina qualsevol opinió que no agradi als espanyols. Tres socis van ser expulsats perquè són membres de la Sectorial de l’ANC Radioaficionats per la Independència i publicaven opinions que “no agradaven”. Resumint, una minoria molt petita de radioaficionats (26%) són socis de l’associació *** que no ha fet mai res a favor del col·lectiu. Nosaltres apostem per les associacions nacionals de Catalunya.

-Potser no estimes prou les coses de Catalunya, les nostres associacions, el català, la nostra cultura, la nostra nació, les nostres institucions. Què et dóna l’estat espanyol que l’estimes tant? Potser tens catalanofòbia com molts radioaficionats catalans?
Catalanofòbia | Font Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (2a edició) | Aversió a Catalunya, als catalans o a tot allò que és català.

-Et recomanem que vegis “Las cloacas de Interior” a veure si et cau la bena dels ulls que no et deixa veure la realitat, deixes de ser espanyolista i estimes més les coses de casa nostra.

-També et recomanem que llegeixis aquests articles. El que s’hi explica lamentablement és real.
Els radioaficionats no estimen Catalunya
Els radioaficionats i l’anticatalanisme
Et convidem que firmis aquesta petició.

A nosaltres no es fa gens de vergonya estimar Catalunya i utilitzar la nostra afició com a eina de difusió mundial de les nostres reivindicacions, reivindicacions que també afecten els radioaficionats. T’has preguntat mai qui o què fa vergonya? Potser fan vergonya molts radioaficionats catalans que hem constatat que són enemics de Catalunya.

Seguirem treballant per aconseguir els nostres objectius com a ciutadans i com a radioaficionats. D’això se’n diu democràcia. Et sona aquesta paraula?