Radioaficionats internacionals donen suport a la nostra petició a l’ARRL per a admetre Catalunya a la llista de països

@arrl Catalonia deserves to be identified as a completely different DXCC country from Spain because we do not share the same people, feeling, language, culture. Our nation should be taken in consideration at the international playground.

@arrl Catalunya ha de ser reconeguda com un país DXCC completament diferent d’Espanya perquè no compartim les mateixes persones, sentiments, llengua i cultura. Cal que la nostra nació sigui reconeguda en l’àmbit internacional i també en l’àmbit dels radioaficionats.

Aquesta és la resposta al nostre tuit del radioaficionat M5AKA (Trevor) sobre el reconeixement de Catalunya com a país en l’ambit dels radioaficionats (entitat del diploma DXCC) per part de l’American Radio Relay League, ARRL.

Resulta difícil veure com els gestors de l’@arrl #DXCC consideren Escòcia i Gal·les països separats des de l’any 1947 i actualment encara no reconeixen Catalunya. El fracàs del comitè del DXCC @arrl és aplicar criteris uniformes a totes les entitats i provoquen confusió. Si les entitats no compleixen criteris moderns, haurien de ser eliminades. No obstant això, hi ha raons de pes redefinir els criteris per a admetre nous països. Tenir més països no és cap problema. – (M5AKA, Trevor)

Que Catalunya entri a la llista de països del diploma DXCC, gestionat per l’American Radio Relay League (ARRL), només depèn dels radioaficionats. Hi ha una petició oberta que ja està arribant a les 1.000 signatures. L’ARRL no pot fer cas omís a milers de radioaficionats catalans que volen que Catalunya tingui aquest reconeixement. Signa la petició.