Demostració del mode digital FT8 a càrrec d’EB3DKE

La Federació Catalana de Radioaficionats farà una demostració de la modalitat digital FT8 dins del congrés anual de les associacions que en formen part. La demostració es farà el dissabte 24 de novembre de 2018 a 2/4 de 10 del matí a la seu del Ràdio Club del Vallès, EA3RCH, a càrrec d’en Joan Ramon, EB3DKE.

El mode FT8 és un sistema digital desenvolupat pel radioaficionat Joe Taylor, K1JT i incorporat al programa WSJT-X tot i que la majoria de radioaficionats utilitzen el programa JTDX del radioaficionat rus UA3DJY, Igor Chernikov. El JTDX que és un derivat de l’original WSJT-X i funciona més bé, ja que ofereix una sensibilitat de recepció molt més alta. En Joe és també l’inventor d’altres modes digitals, el JT9, QRA64, JT65 i altres, pensats per a senyals molt febles, amb rebot múltiple, obertures curtes i amb molt esvaïment del senyal on els comunicats s’han de completar amb molta rapidesa.