Ja és possible emetre en mode FT8 de forma 100% automàtica

El radioaficionat polonès SQ9FVE ha modificat el programa original WSJT-X i ha publicat la versió WSJT-X v2.0.1 by K1JT (SQ9FVE Full-Auto mod v0.3), de forma que avui ja és possible emetre en mode FT8 de forma 100% automàtica. Amb aquesta nova versió, podem deixar l’equip connectat a casa sense necessitat de la intervenció de l’operador, anirà realitzant QSO’s i els desarà automàticament.

És una bona opció, ja que podem fer altres activitats o tasques mentre el nostre equip, antena i ordinador va fent QSO’s amb països de tots el món.

Es podria comparar, per exemple, amb les emissores d’FM professionals que emeten una radiofórmula automàtica gestionada per un ordinador, sense locutors o personal de l’emissora.

Aquestes són les funcions noves:

  • Auto CQ | Amb aquesta funció habilitada, el WSJT-X farà crida CQ fins a obtenir una resposta, desarà automàticament el comunicat realitzat i tornarà a cridar CQ.
  • Auto Call | Amb aquesta funció habilitada, el WSJT-X respondrà automàticament l’última estació descodificada que cridava CQ i desarà automàticament el comunicat realitzat. Tot seguit, tornarà a respondre a una nova estació que faci CQ.

En aquests modes automàtics, cal mantenir el temporitzador a un nivell baix (6 minuts), per assegurar-vos que no continueu cridant o responent la mateixa estació durant molta estona en cas que no respongui.