Comunicat de la Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT)

La Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT), expressa la més enèrgica protesta i absolut rebuig de les sentències condemnatòries del Tribunal Suprem de l’Estat Espanyol als presos polítics catalans. La Presidenta del Parlament, els membres del Govern de la Generalitat així com els líders socials durant l’1 d’Octubre, varen ser acusats d’uns delictes inexistents i jutjats en un judici televisat en el qual tots els ciutadans va poder veure la vulneració de drets bàsics dels acusats.

Un judici, una farsa: amb membres del tribunal públicament en connivència amb partits polítics que manifesten cada dia catalanofòbia; amb una acusació particular que és un partit polític clarament franquista; amb trames d’amiguisme dins els màxims estaments judicials de l’estat; amb manca de separació de poders; amb un jutge instructor amb mèrits insuficients per al càrrec; amb uns atestats policials plens de falsedats com demostren les imatges televisives; amb una fiscalia que no busca la veritat dels fets i la justícia sinó el càstig i acarnissament inventant-se delictes; una justícia sorda als dictàmens d’organismes especialitzats en drets humans de l’ONU i ONGs que exigien l’alliberament immediat de la presó provisional en què han mantingut els presos durant dos anys. En definitiva, una autèntica vergonya en l’Europa democràtica com a continuació de l'”a por ellos” instigat pel cap de l’estat.

No acceptem les sentències condemnatòries. No les acatem.

Denunciem i rebutgem també, la contínua repressió exercida pels poders de l’Estat. En forma de detencions i empresonaments que no respecten els drets i basats en acusacions falses. En forma d’alterar judicialment el normal funcionament de les institucions democràtiques impedint als elegits prendre possessió del seu càrrec. En forma de persecució per motius d’identitat nacional, idees polítiques i llengua. En forma de limitació de drets elementals de llibertat d’expressió, reunió i manifestació.

Fem una crida a tots els radioaficionats a mostrar públicament el seu rebuig més absolut, enèrgic i pacífic a les sentències; a defensar els seus drets bàsics com a ciutadans que l’estat no pot anihilar; a participar en els actes de protesta liderats per les entitats i la societat civil.