Molts radioaficionats emeten amb els modes digitals FT4 i FT8 automàticament

El radioaficionat polonès SQ9FVE ha publicat el programa WSJT-Z, de forma que és possible emetre amb modes FT4 i FT8 automàticament. Amb aquesta nova versió, podem deixar l’equip connectat a casa tot el dia sense necessitat de la intervenció de l’operador, anirà realitzant QSO’s i els desarà automàticament. És una bona opció, ja que podem fer altres activitats o tasques mentre el nostre equip, antena i ordinador va contactant amb països de tot el món. Es podria comparar, per exemple, amb les emissores d’FM professionals que emeten una radiofórmula automàtica gestionada per un ordinador, sense la presència dels locutors de l’emissora.

Aquestes són les funcions automàtiques:

  • Auto CQ | Amb aquesta funció habilitada, el WSJT-Z farà crida CQ fins a obtenir una resposta, desarà automàticament el comunicat realitzat i tornarà a cridar CQ.
  • Auto Call | Amb aquesta funció habilitada, el WSJT-Z respondrà automàticament l’última estació descodificada que cridava CQ i desarà automàticament el comunicat realitzat. Tot seguit, tornarà a respondre a una nova estació que faci CQ.

En aquests modes automàtics, cal mantenir el temporitzador a un nivell baix (6 minuts), per assegurar-vos que no continueu cridant o responent la mateixa estació durant molta estona en cas que no respongui.

Cada dia va augmentant el nombre de radioaficionats que utilitza aquesta versió, ja que permet fer una gran quantitat de comunicats i països diàriament. Descarrega el WSJT-Z