El premi Nobel de Física, Joe Taylor, felicita EA3W per la traducció al català del programa WSJT-X

El desenvolupador del programari WSJT-X, Joe Taylor (K1JT), ha felicitat EA3W (Xavi) per la traducció al català del programa de modes digitals FT4 i FT8 que utilitzen cada dia més de dos milions de radioaficionats a tot el món. El català és l’única llengua que inclou actualment aquest programa, a part de la llengua original, l’anglès.

Congratulations! I am very impressed by the professional-looking catalan labels that I see when WSJT-X built from our latest code is started with the command “wsjtx-language ca-ES”. Just for fun, I have just made several QSOs on 6m using the catalan interface. (K1JT)

Joseph Hooton Taylor Jr. (1941) és un astrofísic nord-americà i premi Nobel de Física pel seu descobriment amb Russell Alan Hulse d’un nou tipus de polsar, un descobriment que ha obert noves possibilitats per a l’estudi de la gravitació.

És el desenvolupador de diversos programes informàtics i protocols de comunicacions, entre d’altres, el WSJT-X, un paquet de programari i de protocols que utilitza missatges generats per ordinador i transceptors de ràdio per comunicar-se a llargues distàncies amb altres radioaficionats. El programa WSJT-X és útil per a emetre missatges curts mitjançant mètodes de comunicació de ràdio no tradicionals, com el rebot lunar, la dispersió de meteors i altres emissions de baixa relació entre el senyal i el soroll. També és útil per a contactes de llarga distància amb transmissions de potència molt baixa a les bandes d’HF.