Joan Vilar, fotògraf, músic i radioaficionat

Joan Vilar (Vic, 1973) fotògraf, músic i radioaficionat. Va tenir la seva primera càmera a l’edat de tretze anys i després d’una temporada d’aprenentatge, la fotografia el va portar al llarg del temps a fer-ne quelcom més que una afició. Aquests anys ha tocat diversos temes segons les seves percepcions i vivències com la natura, bodegons, fotografia urbana, etc.

Actualment, a més de completar les seves col·leccions, es dedica sobretot a fotografiar bandes musicals, entre d’altres: Àcid Úric, Jam de Perles, Kitsch, La Noche del Leeds o Aramateix (amb una foto publicada al disc anomenat “300 anys”, Música Global, 2008) esdevenint aquest fet una forma de viure i conjuntar les seves dues grans aficions, la fotografia i la música.

També du a terme altres activitats en el món musical, com ara participar com a locutor i confeccionar l’agenda de concerts del programa de ràdio Rock en Viu i fent tasques de productor per als projectes musicals Àcid Úric i Jam de Perles.

Ha estat guanyador d’un dels concursos de fotografia de la Festa Verdaguer de Folgueroles i ha quedat finalista en altres. També ha participat en exposicions col·lectives, com la del Mercat de Música Viva de Vic, que s’ha pogut veure al bar Clau de Fa de l’Atlàntida de Vic. És un artista fet a si mateix i el seu somni és que l’afició per aquest art li duri per sempre. El relat de l’obra de Joan Vilar és un relat majoritàriament autodidacte (a banda d’algun curs de Photoshop) que recull vivències personals i que fa seva la famosa frase: “una imatge val més que mil paraules”, així com una altra frase de collita pròpia “sempre és difícil l’última fotografia”.

Ha publicat els següents blogs: