Dia: 23 de febrer de 2021

Mode digital JS8

The app is JS8Call and the mode is JS8.

El JS8 és un mode digital de radioaficionats basat en el mode original FT8. És popular entre els radioaficionats per la seva capacitat d’enviar i rebre missatges tot i les difícils condicions de propagació, entorns d’alt soroll, operacions amb baixa potència (QRP) o fins i tot amb antenes senzilles o de poc rendiment.

El JS8 converteix l’FT8 en un petit xat, que permet a les estacions enviar missatges més llargs de teclat a teclat, cosa que és impossible amb l’FT8. Es pot pensar que el JS8 és una forma de transmissió de ràdio (encara que no és un correu electrònic), on els operadors poden comprovar la seva safata d’entrada de missatges i respondre-hi més tard. També es poden enviar missatges perquè es retransmetin a través d’altres estacions per arribar a un altre destinatari. Les converses del JS8 també es poden mantenir en temps real.

El programari JS8Call va ser creat per Jordan Sherer (KN4CRD) amb el nom FT8Call (nom del programari i nom del mode digital) i publicat per primera vegada el 6 de juliol de 2018. Més endavant, el nom del programari passa a ser l’actual JS8Call i el nom del mode JS8. En les versions posteriors del JS8Call s’hi han afegit més funcions, com ara transmissions amb quatre velocitats diferents. (Manual d’usuari JS8Call)

JS8Call
JS8Call