Telegram ofereix una versió sense restriccions fora de Google Play

L’aplicació de missatgeria instantània Telegram ofereix una versió original que s’actualitza de forma automàtica i busca evitar el control de Google.

Telegram ha publicat el fitxer d’instal·lació APK (Android) al seu web Telegram.org amb grans diferències: evitar la supervisió, la censura i les restriccions per part de Google pel que fa a continguts i funcions.

La raó respon al fet que Google exigeix ​​als desenvolupadors a fer una revisió per a cada nova versió per assegurar-se que compleix amb les seves normes.

Però la part més important d’aquesta nova versió de Telegram és que permet visualitzar diversos canals (de política, contingut d’adults, música i altres) que en la versió del Play Store han estat blocats i censurats per Google.

Tanmateix, és probable que a més de l’accés a certes dades, la versió original de Telegram pugui estar pensada per a un futur poder efectuar pagaments d’alguna forma, cosa que si ho fes a través de Google Play, probablement o no es podria, o comportaria el pagament de Telegram a Google per aquest servei.

Tot i que Android ha permès la instal·lació d’aplicacions de fonts desconegudes des dels seus inicis, Google cada vegada fa més difícil aquest procés i sempre recomana als usuaris instal·lar aplicacions únicament des de la seva botiga sota l’argument de la seguretat.

No obstant això, la queixa de la majoria dels desenvolupadors són les comissions que cobren Google i Apple per cada transacció, mentre que també estan subjectes a les seves regles i canvis que en certes ocasions poden perjudicar a les seves aplicacions i ingressos.

Davant l’accelerat i recent creixement de l’empresa, aquesta jugada podria encoratjar cada vegada més desenvolupadors a llançar versions amb millores i sense restriccions fora de la botiga Google Play per evitar les regles de Google, tal com va passar amb Epic Games i Fortnite el 2018.

Cal recordar que un dels punts forts del Telegram és la seguretat que ofereix en les comunicacions.

Per defecte, a qualsevol xat o grup, tots els missatges són xifrats als clients i desxifrats als servidors, per la qual cosa els missatges no es poden interceptar. A més, si l’usuari desitja un nivell més de protecció, els Xats Secrets especials del Telegram utilitzen xifrat extrem a extrem, no deixen rastre als servidors, poden tenir autodestrucció dels missatges i aquests no es poden reenviar. Els xats secrets no formen part del núvol de Telegram, només es poden accedir amb el dispositiu amb què es van crear.

Gràcies al fet que l’aplicació és de codi obert, tot això es pot comprovar i verificar, no cal que us refieu de la paraula de ningú.

Telegram ha superat els 500 milions d’usuaris a tot el món aquest any 2021.