Simple Mobile Tools, excel·lent grup d’aplicacions gratuïtes i sense anuncis

Why did I create Simple Mobile Tools, by Tibor Kaputa. Freelance developer preferring open source whenever possible. Messing around Linux and Android most of my time.

Si sou usuari d’Android, haureu vist la gran quantitat d’aplicacions que hi ha preinstal·lades al dispositiu. Algunes d’elles estan bé, altres definitivament no. Com que no les heu instal·lat manualment, és possible que no hàgiu vist la quantitat de permisos que tenen. Només cal que cerqueu una aplicació a la configuració del dispositiu i comproveu els permisos concedits. Depenent del dispositiu i del fabricant, és possible que trobeu un calendari sense cap altre servei integrat, però que requereixi accés a Internet. Pot haver-hi algunes aplicacions que tinguin, per exemple, accés als vostres contactes o fitxers per motius inexplicables. L’accés a Internet és tan comú que no cal ni atorgar-lo explícitament, a diferència d’un parell d’altres. Acabo de comprovar en el meu dispositiu que el client de correu electrònic preinstal·lat requereix gairebé el doble dels permisos dels que requereix Gmail.

El meu segon problema amb les aplicacions preinstal·lades són els anuncis. Sí, crear aquestes aplicacions suposa una gran quantitat de diners per a les grans empreses, però és molt poc eficient. Però, per què han de confiar en els anuncis per obtenir beneficis? Molesten a tothom i gairebé ningú no hi fa clic intencionadament, almenys jo no. És clar que algunes empreses intenten fer que els usuaris hi facin clic per error, però un administrador de fitxers amb anuncis entre carpetes és inacceptable i no romandrà al meu dispositiu durant molt de temps.

El tercer problema és l’experiència de l’usuari. Tot i que són aplicacions nadiues i les empreses saben que només s’utilitzaran a Android, sovint encara no s’adhereixen a les directrius de disseny. No m’interessen les animacions i les icones personalitzades de les seves empreses (augmentant encara més els costos de producció), quan no tinc ni idea del que farà el botó quan es prem. Google proporciona una enorme llista d’icones de material que és més que suficient per a la majoria d’aplicacions.

Els ginys també formen part de l’experiència de l’usuari i m’encanta utilitzar-los, de manera que cal esmentar-los. Algunes aplicacions proporcionen ginys quan té sentit, com ara els rellotges, cosa que és bona. No obstant això, molt pocs permeten la personalització dels ginys, tot i que els usuaris poden tenir els fons de pantalla clars o foscos. Els ginys no només poden estalviar una gran quantitat de temps, sinó que també poden fer que la pantalla d’inici tingui un aspecte fantàstic quan es configura correctament. La configuració correcta és la part clau aquí, ja que només uns quants ginys són realment personalitzables. Si el color de l’aplicació no coincideix amb el color del fons de pantalla dels usuaris o si el fons del giny és massa clar o massa fosc, és massa dolent. A més, no cal crear aplicacions amb mil funcions que només l’1% dels usuaris utilitzaran. Només vull aplicacions senzilles que funcionin, no em facis prémer els botons dos o tres cops per a fer fotos amb la càmera.

Per últim, vull aplicacions que siguin útils. No m’interessa crear pel·lícules en un telèfon intel·ligent ni dibuixar papallones sobre fotografies. Si ho volgués, jo mateix descarregaria una aplicació. Sé que algunes aplicacions de Google s’han de preinstal·lar, però aquest és un tema diferent. Si els fabricants de dispositius deixessin de produir aquesta brossa i, en comptes d’això, centressin la seva mà d’obra i els seus diners en aplicar pedaços més ràpidament, actualitzar els sistemes operatius més ràpidament i donar suport als dispositius durant més temps, estaria disposat a pagar més per a ells. Això els faria guanyar encara més diners que no pas fer clic a un anunci. Deixeu que el mercat s’encarregui de les aplicacions.

Ara, probablement, us preguntareu què és Simple Mobile Tools? Bé, és un grup d’aplicacions d’Android de codi obert, senzilles amb ginys personalitzables, sense anuncis i sense permisos innecessaris. I molts altres beneficis. Volia crear aplicacions que no tinguessin tot el que odiava a les aplicacions per a telèfons: permisos innecessaris, anuncis, experiència d’usuari deficient i ginys no personalitzables. Em sento com si fos l’únic que odia aquestes coses; per tant, m’agradaria comprovar si el meu conjunt d’aplicacions us pot ser útil.

Si esteu d’acord amb els meus punts, hauríeu de provar les meves aplicacions. M’encantaria rebre els vostres comentaris. No dubteu a enviar també els comentaris negatius, siguin els que siguin.

Si us agrada el projecte, hi ha diverses formes de donar-li suport. El primer és el suport econòmic, el segon és ajudar a traduir les aplicacions a la vostra llengua. També podeu enviar bons comentaris i valoracions o fer difusió de qualsevol forma. No dubteu a promocionar les aplicacions a qualsevol lloc web o fòrum que vulgueu. Ah!, he esmentat que totes les aplicacions són de codi obert? Podeu trobar el codi a Github.