Despropòsits i vulneració de drets de “Radio ID Inc”

RadioID.net és un web que gestiona l’atorgament de números anomenats “ID” per a poder accedir a la xarxa mundial de DMR i DMR+ (Digital Mobile Radio), ja que segons ells, no es pot accedir només amb l’indicatiu de radioaficionat (expedit per l’administració pública de cada país després de superar un examen) i es fa imprescindible obtenir aquesta numeració que és atorgada pels administradors d’aquest web privat, gestionat pels alguns radioaficionats (que s’amaguen en l’anonimat) i que, òbviament, no són cap autoritat ni cap administració pública del país en qüestió. Per tant, aquestes “autoritzacions” en forma de número no tenen cap validesa legal.

A més a més, aquesta plataforma vulnera els drets de tots radioaficionats catalans, ja que prohibeix explícitament incloure la senyera oficial de Catalunya i el nom de Catalunya a les dades personals dels usuaris, és a dir, les dades personals, que no són de la seva propietat, les decideixen ells mateixos i obliguen a posar “Spain” i també la “província” sense cap opció per poder incloure la comarca que és la divisió territorial genuïnament catalana.

En aquest sentit, un administrador ens va enviar un missatge menyspreant tota la nació de Catalunya dient literalment que “Catalunya no ha existit mai”:
El propietari de RadioID coneix aquest tema i nosaltres, com a equip, parlem de la mateixa manera, el vostre país no pot ser Catalunya perquè no ha existit mai a la història, el que és cert és que avui Catalunya no existeix, és una comarca situada a Espanya i els vostres repetits intents de mostrar-ho són inadequats per a la resta d’usuaris.

Els despropòsits no s’acaben aquí. En el web de RadioID.net hi ha un cercador on es poden consultar els indicatius i els números “ID” dels radioaficionats que estan donats d’alta al sistema, però últimament han modificat el cercador i ara hi apareixen els indicatius de tots els radioaficionats del món, tant els que estan donats d’alta com els que no ho estan, incloent-hi també radioaficionats difunts.

Això vulnera la llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i també la llei europea, Regulation (EU) 2016/679. Regulation on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC.

Aquest és el motiu que, en el seu web, no hi ha cap informació sobre els propietaris i administradors, cap adreça postal, cap correu electrònic i en el seu moment van traslladar la seu fora d’Europa a un país desconegut.

Recordem que, la llicència de radioaficionat (expedida per l’administració pública de cada estat després de superar un examen i pagar una taxa), és l’únic document vàlid per emetre a les bandes autoritzades de radioaficionat.

No entenem per què els radioaficionats catalans no estan preocupats per aquesta vulneració de drets i menyspreu i no fan cap queixa a RadioID Inc, sinó al contrari, continuen enviant la còpia de llicència de radioaficionat a uns desconeguts per donar d’alta una innecessària DIGITAL ID.