Activa’t per la llengua

COM POTS ATURAR L’EMERGÈNCIA LINGÜÍSTICA?

Amb només el 32 % de parlants habituals, l’ús social del català s’ha reduït a tots els territoris del domini lingüístic.

La teva actitud és determinant per revertir aquesta tendència. Per això, et proposem 6 gestos quotidians per reivindicar el català en el teu dia a dia.

Els catalanoparlants hi tenim molt a fer: ara més que mai, cal que canviem d’actitud per poder aturar l’emergència lingüística!

PARLA
Parla en català sigui quina sigui la llengua del teu interlocutor. Si algú no et parla en català, no vol dir que no l’entengui.

TRIA
Tria aquelles opcions que disposen de català en els diversos productes i serveis: una entitat bancària, un servei de telefonia, etc.

DEMANA
Demana el català en aquells serveis i establiments on no és disponible. Comença per petites accions: rebre les factures en català, pàgines web, etc.

RECLAMA
Reclama el teu dret de viure plenament en català! Pots presentar reclamacions, queixes i consultes per fer que la situació es reverteixi.

PREGUNTA’NS
Pregunta’ns qualsevol dubte que tinguis sobre els teus drets lingüístics. Pots escriure’ns, telefonar-nos o preguntar-nos per xarxes socials.

EXPLICA-HO
Explica al teu entorn per què la llengua es troba en una situació d’emergència lingüística i per què és necessari, ara més que mai, actuar amb consciència lingüística.

QUÈ ÉS L’EMERGÈNCIA LINGÜÍSTICA?
Potser encara no ho perceps, però les dades mostren que, si no reaccionem ara, la llengua catalana podria desaparèixer.

En només 15 anys, el català ha perdut més de mig milió de parlants i ara és una llengua greument amenaçada.

Durant dècades hem ignorat l’emergència climàtica. I ara, ja en patim els efectes… Fins quan ignorarem l’emergència lingüística?

ACTIVA’T PER LA LLENGUA i ajuda’ns a aturar l’emergència lingüística!

Plataforma per la Llengua