La “Catalan room” de l’aplicació PEANUT ha tancat

Peanut és una aplicació per a dispositius Android i Windows, creada pel radioaficionat neerlandès PA7LIM (David) i dissenyada per a tots els radioaficionats amb llicència. És molt diferent d’altres APP, ja que connecta amb les principals xarxes de DSTAR, DMR, i C4FM.

Fins fa poc, l’aplicació incloïa la sala de Catalunya anomenada “Catalan room”. Tot i que oficialment no s’ha fet públic, la sala “Catalan room” ha tancat.

D’altra banda, la conferència d’Echolink RADIOCAT, creada l’any 2015, també va tancar el 2021, (en silenci i de puntetes). Lamentem aquesta decisió, totalment errònia i desencertada, ja que això representa un retrocés més del català en l’àmbit dels radioaficionats, un col·lectiu que mai no fa res en defensa de la llengua catalana.

Altres sales similars de l’estat continuen funcionant i, en canvi, els radioaficionats catalans prefereixen destruir tot el que és català.

La conferència RADIOCAT va ser tancada el 2021