El menyspreu a Catalunya de les plataformes QRZ, LoTW, eQSL i RadioID

Les plataformes QRZ.com, LoTW, eQSL i RadioID.net tenen un problema amb Catalunya.

QRZ.com és un cercador americà d’indicatius de radioaficionat on s’hi poden cercar les dades personals (nom, adreça, població, biografia, email, etc.) dels radioaficionats tot del món que hi estan donats d’alta. No sabem si això és legal a Europa o vulnera la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (LOPD).

El Logbook of The World (LoTW) és un base de dades de l’American Radio Relay League (ARRL) que ofereix un servei de verificació de contactes entre radioaficionats. Utilitzant el LoTW, els radioaficionats poden reclamar i verificar els contactes (QSOs) realitzats amb altres aficionats, generalment per a sol·licitar crèdits per a diplomes com el DXCC de països. Aquest tipus de verificació antigament requeria intercanvi de targetes postals (QSL) de paper i l’enviament a l’ARRL, un procés lent i una mica car.

eQSL és un servei d’intercanvi de targetes QSL electròniques entre els radioaficionats. Està dissenyat per a ser la forma més ràpida, fàcil i econòmica d’intercanviar les targetes de verificació de contactes, eliminant el cost i el temps de les targetes postals de paper.

RadioID.net és un web que gestiona l’atorgament de números anomenats “ID” per a poder accedir a la xarxa mundial de DMR i DMR+ (Digital Mobile Radio), ja que segons ells, no es pot accedir només amb l’indicatiu de radioaficionat (expedit per l’administració pública de cada país després de superar un examen) i es fa imprescindible obtenir aquesta numeració que és atorgada pels administradors d’aquest web privat, gestionat pels alguns radioaficionats (que s’amaguen en l’anonimat) i que, òbviament, no són cap autoritat ni cap administració pública del país en qüestió. Per tant, aquestes “autoritzacions” en forma de número no tenen cap validesa legal.

Això pot estar vulnerant la Llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), ja que els gestors del sistema, (radioaficionats, persones particulars), sol·liciten una còpia de la llicència de radioaficionat i que, per cert, no admeten el Carnet Català de Radioaficionat emès per la Generalitat de Catalunya, fet que demostra el seu total desconeixement envers la Nació catalana, el seu Govern i les seves institucions.

Recordem que, la llicència de radioaficionat (expedida per l’administració pública de cada estat després de superar un examen i pagar una taxa), és l’únic document vàlid per emetre a les bandes autoritzades de radioaficionat. Insistim, les seves “autoritzacions” DMR ID en forma de número no tenen cap validesa legal.

Els propietaris dels quatre llocs tenen un problema: prohibeixen la inclusió de Catalunya a les dades personals, adreça, etc. dels radioaficionats catalans i modifiquen els comptes de forma que sempre eliminen el nom de Catalunya i la senyera oficial de Catalunya.

En el cas del QRZ.com el radioaficionat EA3FHP va aconseguir que, durant més de set anys, entre 2003 i 2010, aquest cercador hi hagués la possibilitat de configurar-lo de forma que a les adreces dels operadors catalans hi aparegués el nom de Catalunya i la senyera oficial. A partir del 2010, a causa de fortes pressions dels radioaficionats espanyols, el propietari del cercador AA7BQ va decidir prohibir la senyera oficial de Catalunya i el nom de Catalunya permanentment.

El cas del Logbook of The World (LoTW) consisteix en el fet que l’American Radio Relay League (ARRL) es nega a afegir Catalunya a la llista de països del diploma DXCC, malgrat que compleix tots els requisits segons les seves bases i amb l’agreujant que ignora i menysprea a més de dos mil radioaficionats (la majoria) que han signat a la plataforma change.org a favor del reconeixement de Catalunya com a entitat/país del citat diploma DXCC.

El cas d’eQSL, és pràcticament el mateix, el seu propietari N5UP, es nega a permetre el nom de Catalunya a les adreces dels radioaficionats catalans i obliga a posar un país que no és el correcte.

Pel que fa a RadioID.net, un administrador ens ha enviat aquesta lamentable resposta: El propietari de RadioID coneix aquest tema i nosaltres, com a equip, parlem de la mateixa manera, així que no cal que li presentis la teva reclamació. El vostre país no pot ser Catalunya perquè no ha existit mai a la història, el que és cert és que avui Catalunya no existeix, és una comarca situada a Espanya i els vostres repetits intents de mostrar-ho són inadequats per a la resta d’usuaris.

A més a més, RadioID.net, vulnera els drets de tots radioaficionats catalans, ja que prohibeix explícitament incloure la senyera oficial de Catalunya i el nom de Catalunya a les dades personals dels usuaris, és a dir, les dades personals, que no són de la seva propietat, les decideixen ells mateixos i obliguen a posar “Spain” i també la “província” sense cap opció per poder incloure la comarca que és la divisió territorial genuïnament catalana.

Davant d’aquesta discriminació, menyspreu i vulneració de drets, convidem a tots els radioaficionats a enviar milers de queixes a les quatre plataformes exigint que no es vulnerin els nostres drets.

Durant set anys, entre 2003 i 2010, QRZ.com permetia mostrar la senyera oficial i el nom de Catalunya.

 

Campanya “Catalunya nou país del diploma DXCC” iniciada i abandonada per EA3HSL.

 

Missatge de protesta al servei de targetes postals electròniques (eQSL) al seu propietari N5UP

 

Tenim dret a mostrar el nostre país al cercador d’usuaris DMR

 

Tenim dret a mostrar la senyera oficial de Catalunya, la nostra la comarca i el nostre país