S’ha mort la xarxa guifi.net

Som usuaris de la xarxa guifi.net des de l’abril de 2007. En aquella època no hi havia fibra òptica i l’ADSL funcionava molt malament. A causa de la distància amb la central telefònica només teníem 0,5 MB de velocitat.

Durant tots aquests anys la xarxa guifi, a la nostra zona, ha funcionat sempre molt bé, amb poques interrupcions i amb una velocitat acceptable. Es podia connectar amb molts “proxis” que donaven la connexió a internet, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eugènia de Berga, Vic, Calldetenes, Gurb, El Serrat, Roda de Ter i molts més.

Des de fa anys, pràcticament només es pot connectar amb dos servidors intermediaris (Santa Eugènia de Berga i l’Esperança) i últimament ja només en funciona un, el de l’Esperança de Gurb que, a més a més, té interrupcions constants malgrat que la connexió al nostre node és molt bona i amb un senyal molt fort.

El fòrum de guifi.net està totalment abandonat i ja no es respon cap pregunta de la zona d’Osona.

Vivim en una zona a la qual no arriba la fibra òptica de cap operador (tret de Goufone que demana una quantitat de 1.500 € aproximadament per fer-la arribar) i l’ADSL, com ja hem dit abans, no és viable a causa de la baixíssima velocitat, ni tampoc altres solucions via satèl·lit, caríssimes i de poca velocitat. Sorprèn, però, que aquesta zona no és ni aïllada, ni rural, és urbana, però ens tracten com a ciutadans de segona categoria al voler-nos cobrar per fer arribar la fibra, cosa que no fan amb els usuaris ubicats uns pocs metres més enllà.

Hi ha operadors com Goufone-Vera que ofereix connexió per radioenllaç de 20 MB, però el cost és exactament el mateix que el d’una fibra òptica de 1.000 MB, és a dir, 39,95 €, i això no és just, és desorbitat.

Després de més de setze anys d’utilitzar guifi.net (amb les seves limitacions) haurem d’abandonar aquesta xarxa per força sense tenir cap alternativa, només podríem fer servir el mòbil per a connectar-lo a l’ordinador, però és una solució no gaire bona, ja que es necessita tenir contractada una tarifa amb una gran quantitat de dades, 100 GB o més, i tampoc és viable sacrificar el mòbil per una connexió constant.

Si ens permeteu, publiquem aquesta esquela:

Necrològica
Xarxa guifi.net (2004-2023)
Ha mort cristianament a l’edat de 19 anys havent rebut els Sants Sagraments i la benedicció apostòlica.
Els seus afligits, tots els usuaris que no poden connectar-se enlloc més, en participar-vos tan sentida pèrdua, us preguen un record a les vostres oracions i us agraeixen les mostres de condol rebudes, així com l’assistència a l’acte d’enterrament.
Casa mortuòria: Gurb
Descansi en pau guifi.net