Carta oberta a tots els radioaficionats catalans

L’associació de radioaficionats dels Estats Units, l’American Radio Relay League (ARRL), gestiona el diploma DXCC conegut mundialment. És una llista de països, actualment 340, que no coincideix amb els 193 estats oficials del món. En aquesta llista de països, anomenats entitats DXCC, s’inclouen territoris que formen part d’un mateix estat, per exemple, les Illes Balears, Ceuta, Melilla i les Illes Canàries són països del DXCC separats de l’estat espanyol. Escòcia, Anglaterra, Gal·les, Man, Irlanda del Nord i Jersey es comptabilitzen com a 6 països diferents i tots pertanyen al Regne Unit.

Si Catalunya fos inclosa a la llista del DXCC, els radioaficionats de tots països del món voldrien contactar amb la nostra nació i d’aquesta forma es donaria a conèixer molt més la nostra lluita per a aconseguir la independència.

Aquest tema s’ha plantejat al grup de Radioaficionats per la Independència, la sectorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) on hi són representades la majoria d’associacions de radioaficionats catalanes, Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT), Federació Catalana de Radioaficionats, Unió de Radioafeccionats d’Osona (URO), DigiGrup EA3, Associació de Radioaficionats de Catalunya (ARCAT), Ràdio Club del Vallès, Associació Radioaficionats del Pallars (RDP), Associació de Radioaficionats del Solsonès (ARS), Ràdio Club Osona, Ràdio Club Vic, Ràdio Club Lleida i Amired, entre d’altres.

Tots estem d’acord a sol·licitar a l’American Radio Relay League (ARRL) la inclusió de Catalunya al diploma DXCC. Per a poder tirar endavant la idea, necessitem el suport dels cinc mil radioaficionats catalans i també dels ciutadans en general per a pressionar a la immobilista associació americana ARRL per tal que rectifiqui i accedeixi a la nostra legítima petició. Signeu la petició.