La ràdio i la radioafició no són internet

 

No es pot confondre la ràdio i la radioafició amb altres coses com, per exemple, Internet, Echolink, etc. que no tenen absolutament res a veure. L’objectiu del radioaficionat és contactar amb tots els països del món amb un equip emissor i una antena per mitjà de les ones radioelèctriques sense fils.  Tota comunicació que no sigui feta així no és ràdio.

“No es pot explicar amb paraules la sensació que se sent amb el fet de poder contactar amb països del món molt allunyats de casa nostra i arribar algun dia  a tenir-los tots contactats, això si, només mitjançant la ràdio, mai a través d’altres mitjans que són amb fils com per exemple Internet. No s’han de confondre mai  les connexions fetes sense fils (ràdio) amb Internet, Echolink, eQSO, Messenger, Skype, etc.,  que no tenen  absolutament res a veure amb la radioafició. L’objectiu del radioaficionat és fer contactes només per ràdio. No té cap validesa fer contactes per Internet perquè serien contactes falsos. Quan un radioaficionat acredita que ha treballat un nombre determinat de països, significa que els ha fet amb la seva emissora i antenes. Si hi intervingués un altre mitjà que no sigui la ràdio seria un frau, una trampa, i aquest radioaficionat seria desqualificat. Actualment hi ha 340 països, el que en diem Entitats DXCC, que no sempre coincideixen amb els estats del món.”
(Feu clic aquí per a llegir l’article sencer)