Telegram, en català i millor que WhatsApp

 

El Telegram és una aplicació de missatgeria instantània, senzilla i gratuïta, similar al WhatsApp. Es pot usar en tots els aparells simultàniament i inclou característiques avançades com ara xifratge dels missatges, xats secrets i noms d’usuari.

El Telegram permet enviar missatges, fotografies, vídeos i fitxers de qualsevol tipus. També permet crear grups de fins a 200 persones.

Versió en català del Telegram

La traducció al català del Telegram es realitza des de la plataforma Transifex amb la col·laboració de traductors voluntaris. Hi han participat, entre molts altres, membres de Softcatalà i de Tradu.cat.

La traducció al català està enllestida des de febrer de 2014, però els desenvolupadors del projecte no la inclouen a l’aplicació. El procediment per a poder aplicar la traducció catalana és força complex i això dificulta que els usuaris puguin gaudir de l’aplicació en català. És per aquest motiu que posem en funcionament un robot que facilita la instal·lació del paquet de llengua catalana. Animem els usuaris a usar-lo i a fer-se’n ressò en les xarxes socials per a aconseguir que Telegram afegeixi el català de sèrie a l’aplicació.

Robot per a configurar el Telegram en català

Softcatalà ha desenvolupat un petit programa que facilita la configuració en català del Telegram per a l’Android, iOS i Windows Phone. Pròximament, també permetrà catalanitzar la versió d’escriptori del Telegram.

Per a catalanitzar el Telegram, només cal enviar un missatge a l’usuari del Telegram @softcatala i indicar la plataforma emprada: Android, iOS o WindowsPhone. Tot seguit, el robot envia a l’usuari el paquet de llengua catalana, les instruccions per a poder-lo aplicar i, finalment, el convida a fer-ne difusió al Twitter.

Telegram-1 Telegram-2