Els avantatges del dispositius de memòria SSD

 

Una unitat d’estat sòlid (de l’anglès SSD, solid state drive) és un dispositiu d’emmagatzematge persistent de dades que utilitza memòria no volàtil com la flaix basada en NAND, o memòria volàtil com l’SDRAM, per a emmagatzemar dades, en lloc dels plats giratoris que es troben als discs durs convencionals. Encara que tècnicament no són “discs”, molts cops es tradueix erròniament al català la D d’SSD com a disk encara que la paraula correcta és drive, que es tradueix com a dispositiu o unitat.

Els avantatges:

 • Són 10 vegades més ràpids.
 • No tenen parts mòbils ni mecàniques.
 • Consumeixen molta menys energia.
 • No importa que els fitxers desats estiguin fragmentats.
 • No agafen temperatura ni fan cap soroll.
 • Són resistents als cops i vibracions.

Els inconvenients:

 • Són més cars.
 • Tenen un nombre limitat d’escriptures, al voltant de 70TB (terabytes). Per exemple, si es graven 40GB al dia, poden durar 5 anys aproximadament. Quan han acabat la seva vida, queden en mode només de lectura i per tant podem traslladar els fitxers a una altra unitat nova.

Val la pena comprar un ordinador amb aquest dispositiu d’emmagatzematge, hi ha molts més avantatges que inconvenients.

Kingston’s SSDNow V300 solid-state drive is a cost-effective way to revive your computer. It’s 10x faster than a hard drive plus more reliable, more durable and shock-proof. It features an LSI® SandForce® controller customised for Kingston and best-in-class components, and is available in kits with all the accessories needed for an effortless transition to the latest technology. For added peace of mind, it’s backed by a three-year warranty, free technical support and legendary Kingston® reliability.

 • Fast — 10x faster than a 7200RPM hard drive
 • High Quality — features an LSI® SandForce® controller customized for Kingston
 • Reliable — with no moving parts, solid-state drives are less likely to fail than standard hard drives
 • Economical — design optimized to make migrating to an SSD more affordable
 • Convenient — all-in-one kits with all the components for easy installation
 • Multiple capacities — to fit your workload
 • Guaranteed — three-year warranty, free technical support and legendary Kingston reliability