Ja està disponible el domini .radio

 

La Internet Assigned Numbers Authority (IANA) ha posat disponible el Top Level Domain “.radio”. El domini .radio ha estat apadrinat per la Unió Europea de Radiodifusió i està orientat a la indústria i amants de la ràdio, siguin companyies o persones. S’acceptarà els individus o entitats que s’escaiguin en aquestes categories:

Estacions de radiodifusió.
Associacions de radiodifusors.
Ràdios per internet.
Radioaficionats.
Professionals de la ràdio, periodistes, DJ’s, etc.
Empreses relacionades amb la venda de productes o serveis de ràdio.
Productes o serveis de ràdio.

Es pot utilitzar per a pàgines web i adreces de correu electrònic. El període de llançament s’acaba el 31 d’octubre de 2017. Es prioritzarà aquelles entitats o persones que ja tinguin serveis de ràdio. A partir del novembre serà per ordre de petició.

A Catalunya els dos dominis més utilitzats són el .cat i el .barcelona gestionats per la Fundació.CAT