La Freqüència Modulada ha mort

 

Anys enrere els concursos de VHF i UHF tenien una alta participació. Hi havia tres tipus de concursos: els d’FM, els d’FM, SSB i CW i els d’SSB i CW. La Freqüència Modulada tenia una gran acceptació fins al punt que, entre les freqüències de 145.200 i 145.575, no hi havia cap espai lliure. No hi havia espai per l’avorriment com passa actualment. En el Concurs Comarques Catalanes es podien fer molt fàcilment 300 contactes només en FM. Era l’època daurada dels anys 80, 90 i principis del 2000.

Aquí en tenim una mostra dels quals la majoria han desaparegut:

– Comarques Catalanes
– Sant Sadurní d’Anoia Capital del País del Cava
– Ciutat de Tàrrega
– Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres
– Festes de Maig de Badalona
– Festes de la Mercè
– Calçots de Valls
– Concurs del Montsià
– Ciutat de Tarragona
– Festes de Primavera de Palafrugell
– Concurs de la QSL

Amb el pas dels anys la participació ha anat baixant i els pocs radioaficionats que hi participen ho fan només en SSB oblidant totalment l’FM. Això provoca que la participació encara baixi molt més, ja que no tots els radioaficionats disposen d’equips que tinguin SSB. Pràcticament ens hem quedat sense concursos d’FM, només queden els concursos d’SSB i CW del campionat de V-UHF (de març a octubre) i el Comarques Catalanes que, malgrat que inclogui l’FM, els participants només emeten en SSB. Descansi en pau la Freqüència Modulada.