Signal, una altra aplicació de missatgeria que respecta el secret de les comunicacions

 

Hauríem d’estar preocupats i desconfiar totalment del popular WhatsApp per la seva falta total de privadesa i la possibilitat que els missatges siguin interceptats, quasi sempre, per les mateixes empreses WhatsApp i Facebook i també pels governs, siguin democràtics o no. Tant el Telegram com el Signal són aplicacions en les quals podem confiar que els missatges sempre seran secrets i no es violarà el secret de les comunicacions.

Signal és una aplicació de missatgeria instantània. Permet missatges entre usuaris, grups de xats i trucades. És programari lliure i gratuït i té un fort èmfasi en la privadesa i la seguretat. L’aplicació encripta la base de dades de missatges en el dispositiu de l’usuari, així com tots dos extrems de la comunicació, amb l’objectiu de protegir tots els missatges que s’envien a altres usuaris.