Mes: febrer de 2018

Formulari per a la renovació del carnet català de radioaficionat

La majoria d’autoritzacions de radioaficionat van caducar el 31 de desembre de 2017 i s’han de renovar per a obtenir la validesa indefinida. La Direcció General de Comunicacions Electròniques de la Generalitat de Catalunya renovarà el carnet català de radioaficionat també amb caràcter indefinit. Descarregueu el formulari per a renovar-lo aquí.

Recordem que qualsevol radioaficionat català pot sol·licitar l’esmentat carnet, de plàstic dur similar a una targeta crèdit, redactat en català i anglès i també el carnet de col·laborador voluntari en casos d’emergència. | Més informació.

Llista de reemissors analògics i digitals

 

La llista inclou:

  • Reemissors analògics de VHF i UHF
  • Reemissors digitals de Digital Mobile Radio (DMR) de la Xarxa Digital Catalana i altres
  • Freqüències Echolink de la xarxa RadioCAT
  • Freqüències de Personal Mobile Radio (PMR)
  • Freqüències de xarxa REMER de Catalunya

Llista reemissors analògics i digitals (22-02-2018) – format EXCEL
Llista reemissors analògics i digitals (22-02-2018) – format PDF

“Codeplug DMR” apte per a tots els radioaficionats usuaris del mode DMR

 

Descàrrega del programa i fitxers aptes per als equips TYT MD-9600 i Vetomile V-2017

Recordeu posar el vostre l’indicatiu i el número d’usuari DMR abans de transmetre.

Xarxa d’emergències de Catalunya, XERCAT

 

El 19 de gener de 2015 es va signar el Conveni de Col·laboració entre el Departament d’Interior a través de la Direcció General de Protecció Civil i el Departament d’Ocupació i Empresa a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació amb les dues principals associacions de radioaficionats catalanes: Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT) i la Federació Catalana de Radioaficionats.

Aquest Conveni té l’objectiu de disposar d’una xarxa d’estacions i de radioaficionats que puguin posar-se a disposició del Departament d’Interior en situacions de greu risc col·lectiu, de catàstrofes i calamitats públiques que puguin fer caure les xarxes de telecomunicacions a Catalunya, en especial la telefonia i la xarxa RESCAT. Fruit d’aquest Conveni, els radioaficionats disposarem d’una posició de treball en el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) on ja s’està instal·lant un equip d’HF i una antena en “V” invertida muntada en un suport telescòpic. Al mateix temps, tindrem representació en els Comitès Tècnics de Seguiment de Risc i/o als Comitès d’Emergència dels plans de protecció civil en situacions de risc.

Per part de les associacions ens comprometem a difondre entre els nostres associats l’existència d’aquest Conveni, a fomentar la incorporació d’aquests com a voluntaris en cas d’emergència i activar-los en cas de situació de risc, prioritzant aquells que hagin expressat la voluntat de col·laborar. Remarquem que l’objecte del conveni és comptar amb voluntaris radioaficionats que vulguin participar en casos d’emergència on les comunicacions han fallat i no existeix cap mitja de comunicació. No es tracta de fer cap altre tipus de servei del qual ja s’encarreguen habitualment altres associacions o entitats i per tant no hem de fer cap altre tipus d’activitat que la de garantir la comunicació entre els punts afectats i el CECAT.

S’hi pot adherir qualsevol radioaficionat -encara que no estigui associat a cap de les associacions esmentades- si bé, en primera instància, formaran part dels equips operatius els associats d’aquestes. Et demanem per tant que, si no ho has fet encara, demanis la teva inclusió al fitxer de radioaficionats de Catalunya per a situacions d’emergència aquí:

Direcció General de Comunicacions Electròniques
Carrer de Salvador Espriu, 45-51 (Polígon Pedrosa)
08908 L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)
Tel. 93 557 43 00
radioaficionats@gencat.cat

Consum responsable amb la República

 

El nostre objectiu: una República catalana independent.

Perquè volem viure en un país on la democràcia i la justícia no siguin només idees en un llibre sinó valors que s’expressin en cada acció de les nostres institucions.

I això no és possible en un estat que impedeix votacions per la força, que cessa governs escollits democràticament i s’inventa excuses per empresonar-los.

Està clar que, ara mateix, la jove República catalana no compta amb prou força per fer efectiva la seva independència. Què podem fer per enfortir-la?

En primer lloc, eixamplar el suport popular a la república, especialment entre la població catalana, però també internacionalment. En segon lloc, aconseguir més sobirania econòmica. És aquí on hem decidit centrar els nostres esforços.

Les grans empreses de l’IBEX com Endesa, Iberdrola, Gas Natural, CaixaBank, BBVA, Sabadell, Santander i Telefónica donen suport a l’estat espanyol i s’oposen a la independència.

En aquesta guia et proposem una acció molt senzilla a l’abast de tothom: canviar-te a empreses de subministrament catalanes i més ètiques per tal d’inclinar la balança de poder a favor de la República.

Per això et proposem 14 empreses de subministraments i serveis del nostre país que considerem rellevants. Si ja has fet el canvi, també pots animar a amics i familiars a fer-lo o demanar a empreses i organismes públics que canviïn els seus subministraments.

Volem deixar clar que no pretenem fer boicot als productes espanyols. Aquesta és una campanya en positiu, a favor d’empreses catalanes que creiem que mereixen més visibilitat. Això és el que anomenem “Consum responsable amb la República”.

Som dos milions i tenim poder de decisió. Si tots posem el nostre granet de sorra, la República s’anirà acostant, fins a estar al nostre abast.

Endavant consumidors!
Consumidors per la República

– Radioaficionats. Totes les associacions, federacions, diplomes i activitats organitzades per associacions de Catalunya que estimen la nostra nació. Aquí només se n’anomenen una petita mostra.

– Electricitat i gas
  • Som Energia
  • Holaluz
  • Estabanell Energia
  • Catgas
– Bancs
  • Caixa d’enginyers
  • Caixa Guissona
  • Coop57
– Telèfon i internet
– Assegurances
  • Fiatc
  • RACC
  • Arç Cooperativa
  • Mutuacat

Document – 14 alternatives a les grans empreses de l’IBEX

Radioaficionats participants al “NET” RadioCat

 

Radioaficionats presents al NET de dissabte 3 de febrer del 2018 a la Conferència RadioCat

– EB3TC – Xavier | Castellbisbal (Vallès Occidental)
– EA3ANS – Quim | Barcelona (Barcelonès)
– EB3FOH – Manel | Ripoll (Ripollès)
– EA3FHP
– EB3CNV – Jordi | Barcelona (Barcelonès)
– EA3FUD – Oriol | Molins de Rei (Baix Llobregat)
– EA3HVK – Joan | Barcelona (Barcelonès)

Han estat escoltant :

– EA3IK – Enric | Esparreguera (Baix Llobregat)
– EA3RDG – Digigrup-EA3 (realitzant l’enregistrament)
– EA3AN – Francesc | Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)
– EA3HTD – Miquel | Sabadell (Vallès Occidental)
– EA3ABW – Vicenç | Campdevànol (Ripollès)

Conduït per: EA3HKM – Lluís | Barcelona (Barcelonès)

Avui hem recordat que a Molins de Rei es fa la Fira de la Candelera, hem parlat de neu i fred i de DMR. Podeu descarregar o escoltar el NET d’avui aquí: Àudio
Us esperem al proper NET que serà dimarts 6 de febrer a dos quarts de nou del vespre. Gràcies a tots.

Els links de la conferència RadioCat són d’AMIRED, Associació de Radioaficionats del Solsonès, Digigrup-EA3, Ràdio Club Lleida, Unió de Radioaficionats d’Osona, Unió de Radioaficionats de Catalunya i Ràdio Club Palafrugell i coordinats per la Federació Catalana de Radioaficionats. http://www.fcr.cat/links

EG3WCD (Dia mundial contra el càncer)

 

El 4 de febrer se celebra el Dia mundial contra el càncer. Amb aquest motiu, els dies 3 i 4 de febrer de 2018 estarà a l’aire l’indicatiu especial EG3WCD per tal d’augmentar la conscienciació i avançar en la prevenció del càncer. Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel soci de Mike Delta Victor DX Group, EA3HZC (Daniel). L’activitat és vàlida per a l’obtenció del diploma MDV en la modalitat de radioaficionat. Tots els contactes seran confirmats mitjançant el Log of The World (LoTW).