El cercador de radioaficionats qrz.com és una dictadura

A causa de la política restrictiva, les males pràctiques i pèssimes formes dels responsables de QRZ.COM, us convidem a esborrar-vos definitivament d’aquest cercador de radioaficionats, un cercador que elimina sistemàticament tant la senyera oficial de Catalunya com les estelades i també qualsevol signe de catalanitat.

Ja fa algun temps que QRZ.COM s’ha convertit en un negoci que guanya diners amb les dades personals de milers de radioaficionats de tot el món, dades que són les que realment sustenten el mateix servei i que són propietat privada del radioaficionat i en absolut pertanyen a QRZ.COM per molt que es trobin a la base de dades.

No tenim cap inconvenient que aquest servei sigui finançat amb donacions i publicitat, però el que es pot admetre de cap manera és que es faci negoci en vendre les dades proporcionades de forma altruista per radioaficionats de tot el món i que després han de passar per caixa si volen accedir a aquestes mateixes dades. Les dades personals són mercaderia, matèria primera que els surt gratis i per la qual facturen bastants diners. És com si veiessis en un mercat la roba usada que has donat a una ONG.

L’última jugada del QRZ.COM ha estat la de cobrar perquè les dades dels radioaficionats apareguin en programes de LOG de tercers i veient que quasi tothom està entrant al cercador segur que es freguen les mans pensant a convertir el que, al principi era un servei útil i gratuït per a tota la comunitat de radioaficionats, en un rendible negoci pel qual tothom que necessiti informació hagi de pagar.

Existeix el cas d’un radioaficionat que va fer una reclamació per haver-li esborrat les seves dades sense el seu permís i va rebre aquesta resposta per part del propietari del cercador Mr. Fred Lloyd (text literal)

“QRZ.COM és una dictadura, i nosaltres (els administradors de QRZ.COM), som els seus dictadors”

Per sort hi ha alternatives, HamQTH és una d’elles amb més d’1.300.000 usuaris (QRZ.COM té una xifra similar) i és una lloable iniciativa que concorda amb l’esperit de tot bon radioaficionat, compartir coneixements sense ànim de lucre.

Petr, OK2CQR ha posat en marxa HamQTH.com un servei de recerca d’indicatius totalment gratuït. HamQTH es finança amb publicitat i no ven les teves dades a tercers com fa QRZ.com fent servir el format XML. Aquest format és el que fan servir els llibres de guàrdia per saber les dades del corresponsal des d’Internet i que QRZ.com ven per 29,95 dòlars l’any. El servei que ofereix HamQTH.com està disponible en els programes de LOG més coneguts ​​i ràpidament s’està convertint en un adversari contra l’imperi del radioaficionat AA7BQ propietari d’aquest nefast cercador que, insistim, vulnera els drets de tots els radioaficionats catalans pel fet de no permetre la senyera catalana.

HamQTH és una bona alternativa