Dia: 24 de Novembre de 2018

Dynascan 10M: el nou equip de l’estació EA3FRI

EA3FRI (Joan) ha estrenat un nou equip, el Dynascan 10M amb cobertura a la banda de radioaficionat de 10 metres, entre 28.000 a 29.700 Mhz. i els modes AM, FM, USB i LSB. La potència màxima és de 30 watts en SSB i FM i 12 watts en AM. Inclou totes les funcions dels equips moderns d’ara, memòries, escànner, doble recepció, menú de configuració, split, filtres, etc.

Combinant aquest equip amb l’antena cúbica de 10 m i quatre elements fa que el rendiment sigui extraordinari, podent realitzar comunicats mundials amb molt poca potència. L’antena, construïda per ell mateix, té 10 dBi de guany i una relació davant/darrere de 27 dB.

L’Antena cúbica és un tipus d’antena consistent en un o diversos elements excitats i diversos elements paràsits, com l’antena yagi, però en aquest cas els elements són bucles o quadres d’ona completa. Aquests elements solen col·locar-se en forma de quadrat o de rombe, encara que també pot ser en forma de cercle o d’estrella de diverses puntes.

Discriminacions lingüístiques: per què les patim?

Cada any milers de persones són discriminades per parlar en català. La majoria es produeixen en la relació amb les administracions públiques i s’han catalogat com a greus pel fet que el ciutadà s’ha quedat sense la possibilitat de fer el tràmit o gestió perquè ha estat vexat o agredit.

Això és només la part més coneguda d’un problema molt més gran. I és que la causa principal d’aquestes discriminacions és que, a diferència d’Estats democràtics plurilingües com el Canadà, Bèlgica, Suïssa o Finlàndia, l’Estat espanyol funciona amb una llengua de primera, sempre vàlida, i tracta la resta com a secundàries, fet que ocasiona un descuit generalitzat a l’hora de prestar els serveis en català. A més, moltes discriminacions no es denuncien o bé els parlants renuncien als seus drets lingüístics per evitar situacions d’aquesta mena.

Tenim dret de parlar la nostra llengua com ho fan els francòfons del Canadà, els flamencs de Bèlgica o els parlants d’italià a Suïssa i no ens resignarem davant d’aquesta situació. Volem solucions que evitin que siguem ciutadans de segona pel fet de parlar el català. Ja n’hi ha prou!

Denunciem aquest estat de discriminació lingüística! Signa el pla de xoc de mesures contra les discriminacions i la impunitat i reclamem als governs que les apliquin per posar fi a aquesta situació.

Denunciem aquest estat de discriminació lingüística! Signa el pla de xoc de mesures contra les discriminacions i la impunitat i reclamem als governs que les apliquin per posar fi a aquesta situació. | Font original: Plataforma per la Llengua

I nosaltres hi afegim que, aquesta catalanofòbia i discriminació lingüística, també és present en el col·lectiu de radioaficionats.