Demà diumenge l’estat espanyol tornarà a rastrejar els telèfons mòbils

Demà 24 de novembre, l’INE tornarà a rastrejar els telèfons mòbils de tot l’Estat. Per tant, sabran on som en tot moment, de dia i de nit.

L’advocat Josep Jover alerta que hi ha un dictamen de l’any 2014 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en el qual es considera que les metadades no són dades totalment anònimes. Segons el hacktivista barceloní Fadelkon, les empreses privades fa anys que recullen dades “per a finalitats molt més perverses”. De la mateixa forma s’expressa Mercè Botella, de la cooperativa de telefonia Som Connexió, quan afirma que “Google, Facebook, WhatsApp i Apple, controlen les nostres dades a la seva voluntat”.

Hauríem d’estar preocupats per aquest seguiment i l’opció més segura per a no participar-hi és apagar el telèfon mòbil, en aquest cas, demà diumenge.