Mes: Juliol de 2020

Te’n recordes? Aniversari de l’associació Ràdio Club Vic

Te’n recordes? Avui fa nou anys. L’associació de radioaficionats Ràdio Club Vic es va fundar el dimarts 26 de juliol de 2011 a Sant Julià de Vilatorta (Osona) per tres radioaficionats en una assemblea celebrada al restaurant Ca la Manyana. (Estatuts)

Els fins de l’associació són:

  • Promoure i impulsar l’afició a la ràdio, el que s’anomena legalment Servei de Radioaficionats i definit com un servei de radiocomunicació que té com a objectiu la instrucció individual, la intercomunicació i els estudis tècnics, efectuats per radioaficionats, és a dir, per persones autoritzades d’acord amb la llei, que s’interessen per la radiotècnica amb caràcter exclusivament personal i sense ànim de lucre.
  • Protegir l’autèntica essència de l’afició a la ràdio que consisteix a comunicar-se, emetre i rebre exclusivament mitjançant les ones radioelèctriques o hertzianes sense fils, amb equips transmissors i antenes, però mai amb una interconnexió amb xarxes de cable totalment contràries a l’esperit de la ràdio, com ara internet, o altres xarxes de cable existents o encara per inventar.
  • Difondre l’afició a la ràdio entre tots els àmbits de la societat dedicant especial atenció als més joves.
  • Impulsar i normalitzar l’ús de la llengua catalana entre els radioaficionats en tots els àmbits de l’afició.
  • Conscienciar i convèncer al col·lectiu de radioaficionats sobre la necessitat que Catalunya sigui reconeguda com a entitat DXCC.
  • Complir i fer complir als seus socis el Reglament de Radiocomunicacions Internacional en general, i en particular el Reglament d’ús del domini públic radioelèctric per aficionats. (ORDRE ITC/1791/2006, de 5 de juny, per la qual s’aprova el Reglament d’ús del domini públic radioelèctric per aficionats. («BOE» 137, de 9-6-2006.)

Per aconseguir aquests objectius, l’associació realitza les activitats següents:

  • Participar en concursos de radioaficionat d’àmbit nacional, estatal i internacional en totes modalitats i bandes de freqüència analògiques i digitals.
  • Organitzar i participar en activitats de radioaficionat, el que s’anomena activacions, de llocs de la geografia catalana i internacional catalogats i referenciats com a vèrtexs geodèsics, monuments i vestigis, castells, ermites, espais naturals, municipis, comarques, entitats DXCC i altres referències que puguin sorgir en el futur.
  • Impartir els cursos adequats per a l’obtenció del diploma d’operador d’estació d’aficionat.
  • Sol·licitar al DX Century Club (DXCC) que Catalunya sigui reconeguda com una entitat DXCC.
  • El català és la llengua vehicular del Ràdio Club Vic i per tant s’utilitza en totes les comunicacions de ràdio analògica i digital, documents escrits i electrònics en tots els formats existents i els que estan per inventar i s’incentiva el seu ús entre els radioaficionats. A conseqüència d’això, les targetes QSL sempre seran escrites com a mínim en català.

Un radioaficionat del Canadà demana que Catalunya sigui reconeguda com a país del DXCC award

Un radioaficionat del Canadà, VE1XE, ha signat i està d’acord amb la campanya oberta a change.org per a sol·licitar a l’American Radio Relay League (ARRL) que reconegui Catalunya com a país/entitat del diploma DXCC.

Aquesta campanya ja l’han signada la majoria de radioaficionats de Catalunya, però també hi donen suport molts radioaficionats de països diversos i també persones que no practiquen aquesta afició.

Un cop més insistim que aquesta decisió l’hem de prendre nosaltres, els radioaficionats de Catalunya, i no la junta directiva de l’ARRL. El president d’aquesta associació, (ARRL), Mr. Richard A. Roderick, no pot menysprear ni ignorar la majoria de radioaficionats catalans que han signat aquesta petició.

A canadian radio amateur has signed and agrees with the campaign on change.org to request that the American Radio Relay League (ARRL) to include Catalonia in the DXCC a countries/entities list.

This campaign has already been signed by most radio amateurs of Catalonia, but it is also supported by many radio amateurs from different countries and also by people who do not practice this hobby.

Once again we insist that this decision must be taken by us, the radio amateurs of Catalonia, and not by the board of directors of the ARRL. The president of this association, (ARRL), Mr. Richard A. Roderick, cannot despise and ignore the majority radio amateurs of Catalonia who have signed this petition.

Historical injustice with Catalonia by the ARRL and the DXCC award program

Catalonia, a nation of Europe from more than one thousand years, and the catalan radio amateurs has the right to ask the DXAC Committee to add Catalonia in the DXCC countries/entities list. We just would like to correct the historical injustice and draw the close attention of the DXAC Committee and the American Radio League (ARRL) board of directors to this fact.

Scotland, Balearic Islands, Ceuta & Melilla, Canary Islands, England, Wales, Man, Northern Ireland and Jersey counts as a separate countries in various contests and for various certificates. These territories are not independent states, like Catalonia. The only “argument” recalled in support of denying DXCC country status to Catalonia seems to be: “If we accord DXCC country status to Catalonia, we’ll be flooded by petitions to have the same status conferred on similar territories”.

Such a fear is baseless because there are few similar countries like Catalonia. There should consequently be no difficulty taking a decision to treat Catalonia as a DXCC country.

Despite the foregoing, Catalonia continues to be denied DXCC country status. This patently illogical and inequitable situation cries out for resolution, even if the unusual step of overriding the DX Advisory Committee’s recommendation has to be taken.

The ARRL board of directors would be remiss in carrying out its own duties as an elected body if it did not reserve to itself the right to reverse what it found to be a flawed finding by an advisory committee. A preferable path, of course, would be for the DXAC itself to reconsider the matter.

Therefore, we request the ARRL board directors, Mr. Richard A. Roderick (K5UR), President of the American Radio Relay League, grant DXCC country status to Catalonia.

We inform you that we have opened a campaign on change.org where more than two thousand Catalan radio amateurs have signed a petition requesting that Catalonia be recognized as a DXCC country.

Mr. Richard A. Roderick, the question is: Are you going to despise and ignore the majority (51%) of catalan radio amateurs?. Remember, decisions are made by people voting, not the ARRL.

Injustícia històrica amb Catalunya per part de l’ARRL i el DXCC Award

Els radioaficionats catalans tenim el dret de demanar al DX Advisory Committee (DXAC) que incorpori Catalunya a la llista de països (entitats)* del DXCC Award. Demanem corregir aquesta injustícia històrica i cridar l’atenció al DXAC i la junta directiva de l’American Radio League (ARRL) sobre aquest fet.

*Definició d’entitat: Entity is a listing on the DXCC List. A counter for DXCC awards, previously denoted as a DXCC Country.

Escòcia, Balears, Ceuta i Melilla, Canàries, Anglaterra, Gal·les, Man, Irlanda del Nord i Jersey compten com a països separats en diversos concursos, diplomes i certificats. Aquests territoris no són estats independents, com Catalunya. L’únic “argument” de l’ARRL per a negar a Catalunya l’estatus de país del DXCC sembla ser aquest: Si afegim Catalunya a la llista de països del DXCC, ens veurem inundats de peticions d’altres territoris demanant el mateix.

Aquest temor no té cap fonament perquè hi ha pocs països similars com Catalunya. En conseqüència, no hi ha d’haver cap dificultat per prendre la decisió de tractar Catalunya com un país del DXCC. Malgrat això, l’ARRL continua negant la inclusió de Catalunya a la llista de països del DXCC. Aquesta situació inequitativa i il·lògica exigeix ​​una solució immediata, fins i tot, si s’ha de fer el pas inusual d’anul·lar la recomanació del DXAC.

Per això, demanem al president l’ARRL, Mr. Richard A. Roderick (K5UR), que concedeixi a Catalunya l’estatus de país/entitat del diploma DXCC.

Us informem que hem obert una campanya a change.org on més de dos mil radioaficionats ja han signat una petició que demanen precisament això: que Catalunya sigui reconeguda com a país del DXCC.

Mr. Richard A. Roderick, la pregunta és: Voleu menysprear i ignorar la majoria (51%) dels radioaficionats catalans (milers) que han signat aquesta petició?

Aquesta decisió l’hem de prendre nosaltres, els radioaficionats de Catalunya, i no la junta directiva de l’American Radio Relay League (ARRL) ni el DX Advisory Committee (DXAC).

Te’n recordes? EA3RKR/P (La Pedrera)

T’en recordes? Avui fa deu anys.

Indicatiu: EA3RKR/P
Data: Dissabte 24 de juliol de 2010
Casa Milà, La Pedrera, Barcelona (Barcelonès)
Referència: MVB-0300
TOTAL 265 QSO
L’activitat de la Pedrera ha estat un èxit.
Han operat l’estació EA3RKR/P de l’ARMIC: EA3JL, EA3CIW, EB3EPP, EA3ALV, EA3GYE i EA3FHP
Molts turistes i visitants de la Pedrera s’han interessat per la nostra afició. Agraïm l’amable atenció que hem rebut per part del personal de la Pedrera, seguretat, manteniment i de la Sra. Dolors. Gràcies a tots per la vostra participació.

EA3RKR

Demà dilluns l’estat espanyol rastrejarà tots els telèfons mòbils

Demà, dilluns 20 de juliol de 2020, l’INE tornarà a rastrejar els telèfons mòbils de tot l’Estat. Per tant, sabran on som en tot moment, de dia i de nit. Com que l’estudi es farà a partir de la informació de la xarxa de telefonia, si el dispositiu està desconnectat d’aquesta, no es podrà fer el seguiment dels moviments, és a dir, l’única forma d’evitar que l’Estat rastregi el mòbil és desconnectar-lo totalment durant el dia que dura l’anàlisi. Posar el mòbil en mode avió no evita el rastreig. És molt recomanable tenir el telèfon desconnectat tot el dia de demà i no tornar-lo a connectar fins al dimarts dia 21 de juliol.

L’advocat Josep Jover alerta que hi ha un dictamen de l’any 2014 del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en el qual es considera que les metadades no són dades totalment anònimes. Segons el hacktivista barceloní Fadelkon, les empreses privades fa anys que recullen dades “per a finalitats molt més perverses”. De la mateixa forma s’expressa Mercè Botella, de la cooperativa de telefonia Som Connexió, quan afirma que “Google, Facebook, WhatsApp i Apple, controlen les nostres dades a la seva voluntat”.

L’Estat ja va rastrejar els telèfons mòbils l’any 2019, els dies 18, 19, 20, 21 i 24 de novembre i el 25 de desembre.

Hauríem d’estar molt preocupats per aquest seguiment que vulnera la nostra privadesa i l’opció més segura per a no participar-hi és tenir apagat el telèfon mòbil durant tot el dia de demà, és a dir, 24 hores sense interrupció.