La conferència d’Echolink RADIOCAT ha tancat

Tot i que oficialment mai no s’ha fet públic, la conferència d’Echolink RADIOCAT, creada l’any 2015, ha tancat (en silenci i de puntetes) des de fa uns mesos. Lamentem aquesta decisió, totalment errònia i desencertada. Això representa un retrocés més en l’àmbit dels radioaficionats que mai no fa res en defensa de la llengua catalana.

Aquesta és la resposta oficial rebuda avui per part d’EA3W:

S’ha tancat per dues raons, la primera és que no cal mantenir dues conferències per donar un servei duplicat, el cost és molt elevat i a causa a la baixa de socis s’han de retallar costos. Mantenir una conferència no són només els 40 € anuals, també hi ha altres costos d’allotjament que passen dels 60 € anuals i el servei ja es dóna amb la conferència Catalana.

També hem de tenir en compte dues coses més, el baix nombre d’usuaris que l’Echolink i les conferències Catalana i RadioCat tenen i l’altra és que apostem pel DMR i C4FM que té molts més usuaris, menys cost i un sistema més modern. A l’Echolink no ha canviat res des de la seva creació, és un sistema obsolet.