El Consell de la República denuncia que la reforma de la sedició vol acabar amb l’exili

L’entitat considera que l’independentisme ha de continuar confrontant l’estat espanyol.

El govern del Consell per la República ha assegurat que la reforma del delicte de sedició anunciada pel president espanyol Pedro Sánchez no és un pas en la resolució del conflicte polític i l’única que fa és restituir aquest delicte amb un altre nom, ampliant l’abast de les conductes imputables.

El Consell considera que l’independentisme ha de continuar confrontant l’estat espanyol i que “no existeix l’independentisme constitucional i, per tant, qualsevol força política que acordi o manifesti la voluntat de desenvolupar polítiques independentistes en el marc de la constitució espanyola, menteix”.

L’entitat diu que la intenció del govern espanyol és, com asseguren que ha dit Patxi López, d’usar la reforma per a garantir l’extradició dels exiliats. També assegura que la reforma no ajuda en res a l’avenç del dret d’autodeterminació, és per això que no és assumible per l’entitat. Per acabar, insten tots els agents de l’independentisme de consensuar un acord d’acció unitari.

Font (CC BY-NC-ND 3.0): Vilaweb