Com registrar i validar l’Echolink

 

Disposem de diferents sistemes per connectar-se a la xarxa echolink mitjançant internet:
Per telèfon mòbil hi ha dues versions oficials, una per a Android i una altra per a IOS (iPhone i iPad).
Per l’ordinador hi ha la versió Windows del mateix autor del programa.
Per Linux hi ha versions per Raspberry Pi (QTEL, SVXLINK i d’altres) i per ordinador.


Registre al sistema echolink.
És necessari registrar-se al sistema per poder accedir-hi.
El primer pas és baixar i instal·lar el programa EchoLink per Windows. Un cop instal·lat el programa, posarem l’indicatiu, una contrasenya, nom, QTH i el correu electrònic de contacte. (Menú: Tools – Setup – My Station). Com que no estem validats, ens farà un error de connexió, però el sistema echolink ja ens haurà registrat l’indicatiu i la contrasenya.


Ara és el moment de validar el nostre indicatiu.
Per a registrar-se cal tenir una còpia d’un fitxer en format jpg o pdf de l’autorització de radioaficionat en vigor, on es vegi clarament el codi ARCE, l’indicatiu i la data de caducitat. Aquesta còpia se’ns demanarà enviar en el procés de validació. Cal seguir totes les instruccions que se’ns demana i pujar el document a través del formulari web de l’echolink. Les instruccions i l’enllaç de la pàgina de validació per pujar el document de l’autorització de radioaficionat, les trobareu al correu electrònic que us enviarà el sistema.
Un cop validats i notificats per correu electrònic, ja podrem entrar al sistema.

Config._Echolink