Mes: Mai de 2016

IV Curs d’operador d’estacions de radioaficionat a l’EETAC

 

El curs pretén oferir els coneixements necessaris per a presentar-se a l’examen de radioaficionat, (“Prueba de capacitación para operar estaciones de radioaficionado”). Del 13 al 17 de juny de 2016 “IV Curs d’operador d’estacions de radioaficionat a l’EETAC”
El professor David Garcia Vizcaino impartirà el “IV Curs d’Operador d’Estacions de Radioaficionat”. Els participants que siguin alumnes de l’Escola podran convalidar 1 crèdit optatiu.
Durada del curs: 30 hores (20 presencials)
Dates: 13, 14, 15, 16 i 17 de juny de 2016 (de 10 a 14 h)
Preu: 40 € (El preu no inclou les taxes per presentar-se a l’examen.)

Font: Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels,
Universitat Politècnica de Catalunya

EETAC

37AT/NA122CA (Cayo Arenas)

Activutat 37AT/NA122CA (Cayo Arenas).

Molt interessant aquesta targeta QSL del “IV IOTA Carib Tour” de fa pocs dies. Es tracta de la referència NA122CA de Cayo Arenas a la República Dominicana. Moltes vegades els activadors tenen por perquè fan les activitats a llocs on no saben a qui demanar permís. Potser pot sortir el propietari d’uns terrenys, un pagès, algun forestal demanant explicacions, etc.

El calongí Josep Sala (EA3JO – 30AT766) va haver de patir el neguit d’estar custodiat per un agent armat per la presència de pirates de la divisió 103, i no són pirates que surten fora de banda o fan servir indicatius falsos, són autèntics pirates haitians. Es pot veure perfectament a la targeta QSL l’agent amb els pantalons mullats i arma en mà. (Font: EA3Ç – facebook)

37AT/NA122CA

Radioaficionats d’Osona declarats persones no grates

Aquest missatge SMS ha estat enviat pel radioaficionat EA3HSD el dia 17 de maig de 2016 i dirigit a EA3FHP insultant-lo i amenaçant-lo. No és la primera vegada que aquest “bon” radioaficionat ens envia gran quantitat de missatges de Telegram, WhatsApp, correus electrònics i SMS criticant, insultant, amenaçant i fent afirmacions falses. No entenem el lamentable comportament d’aquest senyor, potser té una obsessió malaltissa cap a EA3FHP. Davant d’aquesta inadmissible i deplorable actitud, demanen a aquest senyor i als components del seu grup que ens ignori totalment i deixi d’enviar-nos missatges.

Per aquest motiu, declarem persones no grates a EA3HSD, EA3RP i EA3GBA i a tots els membres de l’impresentable grup anomenat “Equip Porró” per la seva falta total d’esportivitat, diàleg, companyonia, pel seu mal comportament davant de tot el col·lectiu de radioaficionats i trenquem les relacions definitivament. Tema tancat definitivament.

Compte de correu .cat gratis

 

MailCat.Cat és una iniciativa privada d’en Joan Carles i en Jordi degut a demandes que hem tingut de persones, independentment dels seus ideals, que desitgen tenir un compte de correu electrònic amb l’extensió de domini .cat

Desafortunadament a dia d’avui no coneixem de cap de forma gratuïta i per això ens ha impulsat a crear aquest projecte i portar-lo endavant.

La nostra intenció no és altra que poder oferir-lo de forma gratuïta, i per a això necessitem de la teva ajuda, bé sigui propagant el projecte, o presentant persones o empreses que vulguin inserir publicitat en aquest lloc web.

Un cop complim l’objectiu teu compte de correu no només serà gratuït, sinó que a més podrem anar incloent totes les millores tecnològiques possibles.

MailCat (3)

MailCat

Els radioaficionats no som pernils, no som “hams”

Si cerquem a la xarxa temes relacionats amb els radioaficionats, trobarem molt freqüentment o gairebé sempre la paraula “Ham” o “Ham Radio”.

“Ham”, en anglès, significa pernil.

Pernil. Cuixa d’un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país, pernil dolç, pernil de porc, desossat, assaonat i cuit. (Diccionari de la llengua catalana)

Ham. Cut of meat from the heavy-muscled part of a hog’s rear quarter, between hip and hock, usually cured. That part of a hog’s hind leg. The part of the leg back of the knee.

Radioaficionat. Aficionat a la comunicació a distància per mitjà de les ones electromagnètiques. (Diccionari de la llengua catalana)

No entenem per què gairebé sempre s’usa la paraula “ham” que no té absolutament res a veure amb els radioaficionats ni amb la ràdio.

Conclusió: Els radioaficionats no som pernils, no som “hams”, som persones aficionades a la comunicació a distància per mitjà de les ones electromagnètiques. Si us plau, no feu servir mai més la paraula HAM. S’ha d’usar “Radio Amateur” o Amateur Radio”.