Festa digital a la Unió de Radioaficionats de Catalunya

Ahir, una bona colla de radioaficionats es van aplegar a la seu d’Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT) a La Llagosta (Vallès Oriental) per gaudir de les explicacions dels experts en ràdio digital i promotors de la xarxa nacional catalana de DMR (Digital Mobile Radio).

La part teòrica es va allargar força gràcies a les preguntes generades per l’interès dels assistents i per les explicacions molt didàctiques d’en Sergi EA3HKB, en Rafa EA3BIL i en Xavier EB3TC.

Els experts van respondre totes les preguntes i inquietuds dels assistents, nous usuaris de DMR, que ja han començat a jugar amb aquests equips digitals i que venien carregats amb molts dubtes.

La jornada va ser molt pràctica i amena i serà amb tota probabilitat la primera de moltes. De la part teòrica sobre el DMR i de com s’organitza la xarxa d’aficionats, es va passar a explicar com es fa un “codeplug” des de zero, tot plegat amanit amb bons consells i “dreceres” explicades per aquells que ja fa temps que s’hi barallen i comparteixen la seva experiència amb tothom. Membres de l’Equip Porró també van assistir a la trobada, a la dreta de la fotografia EB3CNV (Jordi).

Font: Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT)

Fotografia: Unió de Radioaficionats de Catalunya (URCAT)