Antena T2LT per a la banda de 27 MHz

Antena T2LT per a CB.

L’antena T2LT és una antena construïda amb cable coaxial RG58 que actua com un dipol de mitja ona. Es pot instal·lar sobre una canya de pescar amb posició vertical i s’alimenta en el seu extrem final després d’un xoc d’RF.

En aquest cas, l’antena s’ha tallat per a la banda de 27 MHz obtenint una ROE màxima d’1,2 als 40 canals de la banda ciutadana. La construcció és molt senzilla i el cost total de fabricació és ínfim, ja que només necessitem al voltant de 10 metres de cable coaxial RG58.

Mesurem 2,63 metres sobre el coaxial i traiem tant la seva funda de plàstic com la malla metàl·lica que va a sota, deixant a l’aire la protecció de plàstic que recobreix el viu del cable. A partir d’aquí mesurarem 2,63 metres més de cable coaxial i el deixarem tal com està. Per últim, a partir d’aquesta última mesura construirem un xoc d’RF enrotllant 5 voltes de cable coaxial sobre un diàmetre de 10 cm. A partir d’aquí allargarem el coaxial fins a l’equip soldant el connector PL.

Aquesta antena és ideal per a les activitats a l’exterior, ja que pesa molt poc i es pot instal·lar sobre una canya de pescar o fins i tot deixant la punta superior penjada a la branca d’un arbre. També es pot instal·lar de forma fixa al QTH i et permetrà, per molt pocs diners, gaudir dels 27 MHz.

Antena T2LT
Antena T2LT